Dünya Kupası'nda görülmemiş protesto! Almanlar maç öncesi seremonide bu hareketi yaptı ortalık fena karıştı

Dünya Kupası'nda görülmemiş protesto! Almanlar maç öncesi seremonide bu hareketi yaptı ortalık fena karıştı

Futbol tarihinin 22. Dünya Kupası olan ve Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda milli marşlarını okumayan İranlı futbolcuların ardından bu kez de Alman futbolculardan protesto geldi.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği 2022 Dünya Kupası, Katar'ın Al Kor kentindeki Al Bayt Stadı'nda oynanan Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başladı. Turnuvanın ikinci gününde ise İngiltere ile İran karşı karşıya gelirken İranlı futbolcular, ülkelerinde yaşanan olayları protesto etmek için karşılaşma öncesinde milli marşlarını söylemediler. O görüntüler Dünya Kupası'na damga vururken bir protesto da Japonya'ya 2-1 mağlup olan Almanya'dan geldi.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda statlarda alkol yasağının ardından bir yasak da futbolcuların LGBTİ’lerle dayanışma göstermek için tasarlanan “One Love” kol bandı takmasına getirilmiş, FIFA 'One Love' bandını takan futbolcuların, mücadele başlamadan hemen önce sarı kart ile cezalandırılacağını açıklamıştı.

ALMANYA FIFA'YI PROTESTO ETTİ

Almanya Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'ndaki ilk maçta takım pozlarının verildiği esnada FIFA'yı protesto etti. Tüm oyuncular protesto için ellerini yüzlerine götürdü.

Almanya’dan maç öncesi protesto

FIFA'YA TEPKİ

E Grubu’nda 1-0 öne geçtikleri karşılaşmada Japonya'ya 2-1 mağlup olan Alman futbolcular, maç öncesinde Isınmaya gökkuşağı rengindeki tişörtlerle çıktı. Alman futbolcular ayrıca takım pozu verirken sağ elleriyle ağız ve burunlarını kapatarak Katar'da “One Love” kol bandını yasaklayan FIFA'ya tepki gösterdi.

"İNSAN HAKLARI TARTIŞMAYA KAPALI BİR KONUDUR"

Tarihi protesto hakkında Almanya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada "Almanya Milli Takımımızda sahip olduğumuz 'çeşitlilik ve karşılıklı saygı' değerlerini barındıran kaptanlık bandımızı kullanmak istedik. Bu politik bir beyan değildi, insan hakları tartışmaya kapalı bir konudur. Bu hafife alınabilecek bir konu değil ve bu mesaj bizim için çok önemli. Bizi kol bandından mahrum bırakmak, bizim sesimizi reddetmekle aynı şeydir. Bu konudaki duruşumuz değişmedi" ifadelerine yer verildi.

NEUER VE İLKAY’DAN RENKLİ KRAMPON

Yasaklı olan kol bandını takamayan kaptan Neuer, İlkay Gündoğan ve bazı oyuncular LGBTİ+ topluluğunu temsil eden renkleri kramponlarına taşıdı. Neuer ayrıca FIFA’nın izin verdiği normal kol bandını formasının altında tuttu.

Alman futbolcuların bu tepkisi sonrasında gözler FIFA'ya çevrildi. FIFA'nın Almanya'nın bu protestosuna bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı şimdiden merak konusu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN