Katar'da Dünya Kupası taraftarları İslam'la tanışıyor

Katar'da  Dünya Kupası taraftarları İslam'la tanışıyor

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı devam ederken binlerce taraftar bir yandan da İslam'ı tanıyor. Katar'ın başkenti Doha'daki Katara Kültür Köyü Camisi, İslam'ı tanımak isteyen 2022 FIFA Dünya Kupası taraftarlarının ilgi odağı oldu. İsteyenlere farklı dillerde İslam'ı tanıtan kitapçıklar da dağıtılıyor.

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında ülkelerinin takımlarına destek olmak için Katar'da bulunan binlerce taraftar ülkeyi gezme fırsatı da buluyor. Taraftarlar ülkedeki İslamiyet'i temsil eden değerlere de ilgi gösteriyor.

11.jpg

İSLAM DİNİNİN HOŞGÖRÜSÜ ANLATILIYOR

Doha'daki Katara Kültür Köyü Camisi en çok ilgi gören mekanların başında geliyor. Camide görevli, birçok dil bilen erkek ve kadın vaizler, yabancı turistlere İslam dinini ve hoşgörüsünü anlatıyor.

333.jpg

Caminin kapısında ziyaretçilerin telefonlarından görüntüleyebilecekleri 30'dan fazla dilde İslam ile ilgili elektronik panolar bulunurken, isteyenlere farklı dillerde İslam'ı tanıtan kitapçıklar dağıtılıyor.

444.jpg

HZ. MUHAMMED'İN HADİSLERİYLE KARŞILAŞIYORLAR

Dünya Kupası'nı izlemek için farklı ülkelerden Katar'a gelen turistler, birçok cadde ve sokağın duvarlarında da Hazreti Muhammed'in iyi amelin önemini anlatan hadisleriyle karşılaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN