Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük Hakk'a yürüdü

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük Hakk'a yürüdü

Uzun bir süredir hastalığı sebebi ile tedavi gören Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Küçük hayatını kaybetti. Porf. Dr. Küçük, cenaze namazı bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak ve naaşı Fatih Camii Haziresine defnedilecek.

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Küçük, hayatını kaybetti. Prof. Küçük, uzun bir süredir hastalığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan Prof. Dr. Küçük için bir taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, paylaşımında, "İlmî ve akademik çalışmalarıyla hadis ve siyer alanlarına büyük katkıda bulunan, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, talebelerine ve ilim camiamıza başsağlığı diliyorum.

Prof. Dr. Raşit Küçük hocamızın cenaze namazı bugün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak ve naaşı Fatih Camii Haziresine defnedilecektir. Muhterem hocamızın mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise Prof. Dr. Küçük'ün vefat haberini resmi sosyal medya hesabı Twitter'da duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca, yapmış olduğu paylaşımda, taziye dileklerini ileterek, "Hastalığı sebebiyle uzun süredir tedavi gören, hayatını eser vermeye ve öğrenci yetiştirmeye adamış olan din âlimi Prof. Dr. Raşit Küçük ebedi âleme göçtü. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, tüm öğrencilerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

MEHMET GÖRMEZ VE ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan Küçük'ün vefatı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Görmez, "Değerli ilim adamı, sözü hikmet, sükutu ahlak olan, duruşuyla, vakarıyla, samimiyetiyle, şahsiyetiyle herkese numune-i imtisal olan, ömrünü dinine, Hadis ve Sünnete hizmetle geçirmiş pek muhterem Raşit Küçük Hocamız ahirete irtihal etmiştir. Mekanı cennet, makamı âlî olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise Küçük'ün vefatı ile ilgili, “Alimin ölümü, alemin ölümüdür.” Ömrünü Peygamberimizin sünnetini yaşamaya ve öğretmeye adamış kıymetli hocam Prof. Dr. Raşit Küçük’ün vefatını derin teessürle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerin kullandı

SAADET PARTİSİ LİDERİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Saadet Patisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Prof. Dr. Küçük için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımlarken, "Efendimiz(sav)’in sünnet-i seniyyesini yaşamaya çalışan ve bu manada çevresine örnek olan Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı kıymetli ilim adamı Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamızın vefatını teessürle öğrendim. Ailesi, talebeleri ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

CENAZE DETAYLARI BELLİ OLDU

Damadı Suat Mertoğlu, AA muhabirine, yaklaşık üç senedir kanser tedavisi gören 76 yaşındaki Prof. Dr. Küçük'ün, tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini söyledi.

Mertoğlu, Prof. Dr. Küçük için Fatih Camisi'nde bugün ikindi vaktinde cenaze namazı kılınacağını belirtti.

PROF. DR. RAŞİT KÜÇÜK KİMDİR?

1947'de Antalya'da doğan Prof. Dr. Raşit Küçük, ilk olarak 1966’da Antalya İmam-Hatip Okulu’ndan, 1970’de Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Küçük, 1975 senesinde Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Hadis ve aynı zamanda İslam Ahlakı öğretim görevliliğine atandı, 1981 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne geçti. 1979 senesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde başladığı doktora çalışmasını, 1983 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

“Kur’an ve Sünnette Sevgi Kavramı-Özellikle Allah Sevgisi-” çalışması, “Sevgi Medeniyeti” adıyla kitaplaştırıldı ve 1990 yılında yayımlandı. Eser, aynı sene, Türkiye Yazarlar Birliği’nin fikir dalında Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. Küçük, 1997 yılında ilk olarak doçent, 2003’te ise profesör oldu.

Prof. Dr. Küçük, 2011-2014 zaman diliminde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevinde yer aldı. Tüm bunların ardından ise Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanlığı görevini üstlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN