2011 yılından bu yana Galatasaray formasını terleten Uruguaylı eldiven Fernando Muslera, sezon sonunda Galatasaray'a veda etmeye hazırlanıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin deneyimli file bekçisinin yeni takımı şimdiden belli oldu.
Okan Buruk yönetiminde üst üste 3. kez mutlu sona ulaşarak 5. yıldızı takan Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin deneyimli file bekçisi Fernando Muslera sezon sonunda Galatasaray'a veda etmeye hazırlanıyor.
2011 yılından bu yana Galatasaray'ın kalesini koruyan Fernando Muslera'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.
NTV'ye konuşan Uruguaylı gazeteciler, Muslera'nın sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılacağını ve ülkesinin köklü kulübü Penarol'e transfer olacağını öne sürdü.
Radyo yayıncısı Franco Saxlund, Muslera'nın Uruguay'a döneceğini vurgulayarak “Muslera artık Türkiye’de bizden daha tanınır hale geldi. Galatasaray’ın efsanesi oldu. Sezon sonunda muhtemelen ayrılacak. Eski takımı Nacional ya da Penarol onun için yarışacaktır” dedi.
Gazeteci Federico Buysan ise Muslera'nın Penarol başkanıyla iyi bir ilişki kurduğunu belirterek deneyimli file bekçisinin Penarol ile masaya oturduğunu açıkladı ve şunları söyledi:
“Fernando, Galatasaray’da olağanüstüydü. Bir idol, kazanan ve gerçek bir profesyonel. En iyi dönemlerini geride bırakmış olabilir ama 14 yıl boyunca Galatasaray forması giymesi çok şey anlatıyor. Uruguay'da Muslera'nın Penarol'e geleceği konuşuluyor. Uruguay'ın dev kulübü, onu kadrosuna katmak istiyor. Kaliteli ve istikrarlı bir kaleciyi kadrolarında görmek istiyorlar. Haziran ayında imzaların atılacağı ifade ediliyor. Muslera'nın, iki yıldır onun gelmesi için ısrar eden Penarol başkanıyla çok iyi bir ilişkisi var. Penarol'le görüşmeler yapıyor”