FIFA'dan Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'na 'dansözlü' şarkı! Sosyal medyada alay konusu oldu: 'Dünyayı TikTok'a çevirdiniz'

FIFA, yarın akşam Katar-Ekvador açılış karşılaşmasıyla başlayacak olan futbol tarihinin 22. Dünya Kupası, 2022 Dünya Kupası'nın resmi taraftar şarkısını futbolseverlerin beğenisine sundu. Şarkının yayınlanmasının ardından şarkı, kısa süre içinde sosyal medyada alay konusu olurken bazı futbolseverler şarkıyı seslendiren sanatçılardan hiçbirinin Müslüman olmaması ve şarkının klibinde dansöz oynatılmasına tepki gösterdi.

Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği 2022 Dünya Kupası, yarın akşam Katar'ın Al Kor kentindeki Al Bayt Stadı'nda oynanacak Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başlayacak ve 18 Aralık'ta Lusail şehrinde oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

Katar'da 20 Kasım'da başlayacak FIFA Dünya Kupası'na iki gün kala, maçların oynanacağı sekiz stadyumun çevresinde alkollü içki satışı yasaklanmış, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) Cuma günü yapılan açıklamada, "Ev sahibi ülke yetkilileri ile FIFA arasında yapılan istişareler sonucunda, alkollü içeceklerin satışının FIFA Taraftar Festival alanı, diğer taraftar bölgeleri ve lisanslı mekanlara odaklanması, stadyumların çevresindeki bira satış noktalarının kaldırılması kararı alınmıştır.." ifadelerine yer verilmişti.

FIFA Başkanı İnfantino'dan Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenmesini eleştirenlere sert çıkış: '3 Saat bira içmezlerse ölmezler'

"AVRUPALILAR OLARAK ÖZÜR DİLEMELİYİZ"

Futbol tarihinin 22. Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olması bazı eleştirilere neden olsa da FIFA Başkanı Gianni Infantino, bu eleştirilere sert çıkarak "Dünya Kupası'nın Katar'da olmasının eleştirilmesi ikiyüzlülüktür. Biz Avrupalılar, son 3000 yılda yaptıklarımız için başkalarına ders vermeden önce özür dilemeliyiz. Dünya Kupası için Katar'a gelecek taraftarlar, 3 saat bira içmezlerse ölmezler! Aslında aynı kurallar Fransa, İspanya, Portekiz, İskoçya'da da geçerli" açıklamasında bulundu.

KATAR TARİHE GEÇECEK

Yarın akşam başlayacak tarihi turnuva ile Katar, Ortadoğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk ülke olarak tarihe geçecek.

FIFA'dan yasakçı Katar'a inat gibi seksi danslı Dünya Kupası şarkısı: Tukoh Taka - Resim: 8

RESMİ TARAFTAR ŞARKISI TEPKİ TOPLADI

FIFA, yarın oynanacak açılış maçı öncesinde 2022 Dünya Kupası'nın resmi taraftar şarkısı olan 'Tukoh Taka'yı Youtube kanalı aracılığıyla futbolseverlerin beğenisine sundu. 1 gün içerisinde 4.2 milyon görüntülenme alan şarkıyı Trinidad doğumlu Amerikalı rapçi Nicki Minaj ile Lübnanlı Hristiyan şarkıcı Myriam Fares ve Kolombiyalı şarkıcı Maluma seslendirdi.

DANSÖZ DETAYI TEPKİ TOPLADI

Şarkının yayınlanmasının ardından şarkı, kısa süre içinde sosyal medyada alay konusu olurken bazı futbolseverler şarkıyı seslendiren sanatçılardan hiçbirinin Müslüman olmaması ve şarkının klibinde dansöz oynatılmasına tepki gösterdi.

'DÜNYAYI KOCAMAN BİR TİKTOK'A ÇEVİRDİNİZ'

Bazı futbolseverler ise Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin aldığı 'alkol yasağı' kararına gönderme yaparak 'İçki yasak ama dansöz serbest' yorumlarında bulundu. Bazı futbolseverler ise şarkıda yapılan dansı alaya alarak 'Dünyayı kocaman bir TikTok'a çevirdiniz' yorumlarında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN