Fırtına Avrupa'da esecek

Fırtına Avrupa'da esecek

UEFA Avrupa Ligi H grubu 5’inci hafta maçında Sırbistan ekibi Kızılyıldız takımıyla deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa Ligi’nde 92’nci sınavına çıkacak. Bordo-Mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde Avrupa’da ilk dış saha zaferini hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi H grubunda 5.hafta maçında Trabzonspor bugün Sırbistan’nın Kızılyıldız takımıyla deplasmanda mücadele edecek. Rajko Mitic Stadyumu’nda 22.00’de başlayacak olan mücadeleyi Portekiz Futbol Federasyonundan Joao Pinhero yönetecek. Pinhero’nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ve Luciano Maia üstlenecek.

Grupta oynadığı ilk maçında Macar takımı Ferencvaros takımına 3-2 mağlup olan Trabzonspor, kendi evinde Kızılyıldız’ı 2-1’le geçerken, deplasmanda ise Monaco’ya 3-1 mağlup olmuştu. Son olarak Monaco’yu Trabzon’da 4-0 mağlup ederek grubunda 2 galibiyet 2 mağlubiyet alarak 6 puana ulaştı. Trabzonspor Kızılyıldız ile oynayacağı maçla UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi altında düzenlenen Avrupa’nın 2 numaralı kupasında 92.maçına çıkacak. UEFA Kupası’nda ilk olarak 1982-1983 yılında Almanya’nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen Bordo-Mavililer, bugüne dek oynadığı 91 maçta 35 galibiyet aldı.

22 maçtan beraberlikle ayrılan Trabzonspor, 34 maçta yenildi. Avrupa sınavlarında güçlü takımları da mağlup eden Trabzonspor, 1976-1977 yılında Liverpool, 1983-1984 yılında Inter, 1990-1991 yılında Barcelona, 1994-1995 sezonunda Aston Villa’yı Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 1-0’lık sonuçla yenmeyi başarmıştı. Trabzonspor’da Monaco deplasmanında direkt kırmızı kart görerek iki maç ceza alan Maxi Gomez, Kızılyıldız mücadelesinde cezası dolayısıyla forma giyemeyecek. Bordo-Mavili ekipte ameliyat edilen Dorukhan Toköz ile sakatlıkları nedeniyle UEFA listesinde bulunmayan Serkan Asan, Bruno Peres ve Edin Vişça kadroda yer almıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN