Fırtına’nın kâbusu dış saha

Fırtına’nın kâbusu dış saha

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5’inci maçında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımına 2-1 yenilen Trabzonspor, üst tur şansını zora soktu. Bu sezon Avrupa’da çıktığı 4 deplasman maçını da kaybeden Fırtına, dış saha kâbusunu bitiremedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımına 2-1 yenilen Trabzonspor, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Avrupa kupalarında oynadığı deplasman maçlarında iyi grafik ortaya koyamadı. Spor Toto Süper Lig’de iç sahada 30 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Bordo-Mavililer, deplasmanlarda ise aynı başarıyı gösteremiyor.

Karadeniz ekibi, Spor Toto Süper Lig ve Avrupa kupalarında bu sezon deplasmanda oynadığı toplam 10 karşılaşmanın sadece 3’ünü kazandı. 6 maçtan mağlubiyetle ayrılan Bordo-Mavililer, 1 maçta ise berabere kaldı. Trabzonspor, ligde 6 deplasman maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşadı. Bordo-Mavililer, İstanbulspor’u 2-0, HangiKredi Ümraniyespor’u 1-0, Yukatel Kayserispor’u 2-1 yenerken, Fraport TAV Antalyaspor’a 5-2, Adana Demirspor’a 3-2 kaybetti, Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı 4 deplasman maçını da yitirdi. Bordo-Mavililer, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag’a 2-1, UEFA Avrupa Ligi’nde Ferenvaros’a 3-2, Monaco’ya 3-1, Kızılyıldız’a 2-1 mağlup oldu. Trabzonspor, oynadığı 10 dış saha maçında kalesinde 21 gol gördü. Bordo-Mavililer, ligde 6 maçta 11 gol, Avrupa kupalarında ise 4 karşılaşmada 10 gol yedi. Avrupa kupalarında en son dış saha galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan’ın AEK takımı karşısında 22 Ağustos 2019 tarihinde 3-1’lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, daha sonra deplasmanda kazanamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN