Formula E gelecek olan 3. Jenerasyon araçları için pist değişikliklerine gidebilir

Formula E gelecek olan 3. Jenerasyon araçları için pist değişikliklerine gidebilir

Formula E, Gen3 araçlarının daha iyi uyum sağlaması için hali hazırda bulunan pistlerde değişikliklere gidebilir. Formula E CEO’su Jamie Reigle’ye göre bu revizenin olmasının sebebi yeni jenerasyon kurallarıyla gelecek daha güçlü araçların uyum sağlaması.

Yeni gelecek kurallarla Formula E Gen3 (3. jenerasyon) araçları, aracın arkasına eklenecek olan 350kW’lık motor ile tur sürelerinin beş veya yedi saniye civarında azalması bekleniyor. Bu da küçük olan cadde pistlerinde yarışmanın gelecek olan güç farkıyla daha zor olacağı anlamına geliyor.

"Her şey eşit olacak"

Yeni araçların pistlerde nasıl bir etki bırakacağı sorulan Formula E CEO’su Reigle, “Her şey eşit olacak, fakat yeni jenerasyon araçlar çok daha hızlı ve bu da çok daha fazla geçiş olmasına olanak sağlayacak” dedi.

"Paris'i takvimde tutmayı gerçekten isteriz"

2016 ve 2019 yılları arasında Formula E’ye ev sahipliği yapmış olan Paris pisti hakkında konuşan Reigle, “Kesinlikle bazı pistlerde, pistlerin yapısından ötürü hızlanma ve yavaşlama konusunda sorunlar yaşanacak. Bu yüzden çoğu kişi Paris ve onun 90 derecelik virajları hakkında konuşuyor. Orası daha çok bir cadde pisti ve evet, orada yarışmak zor olacak. Paris ile pistin konfigürasyonunu değiştirmek için yaptığımız konuşmalar devam ediyor, Paris’i takvimde tutmayı gerçekten isteriz. Orada yarışmak çok eğlenceli ve onlarla 2023 ve sonrasında da devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

"Yeni jenerasyon araçlarla daha sıkı mücadeleler görmeyi bekliyoruz"

Formula E’nin daha büyük, tam konfigürasyonlu pistlerde yarışmasıyla ilgili de bazı açıklamalar yapan Reigle, “Monaco pistini ele alırsak, orada Formula E araçlarının ne kadar hızlı olacağıyla alakalı bir sürü tartışma geçiyordu. Elbette Formula 1 araçları çok daha hızlıydı fakat Formula 1 yarışlarının aksine bizim Formula E’de gördüğümüz şey 65 geçiş, 6 lider değişikliği ile beraber inanılmaz heyecanlı bir yarıştı. Bu nedenle yeni jenerasyon araçlarda da aynı şeyin altı hatta yedi saniye daha hızlı olacağı yarışlar göreceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN