Futbolun altın çocuğu Erling Haaland kırılmadık rekor bırakmadı

Futbolun altın çocuğu Erling Haaland kırılmadık rekor bırakmadı

İngiltere Premier Lig'de tarihin en hızlı hat-trick'ine ulaşan Erling Haaland, kırılması rekorları henüz 22 yaşında altüst etti. Norveçli golcü, 8 maçta 3 hat-trick yaparken Michael Owen'ın bu sayıya ulaşması 48, Ruud van Nistelrooy'un ise 59 maçını almıştı. İşte, Erling Haaland'ın kırılması güç rekorları...

Yaz döneminde Borussia Dortmund'dan Manchester City'e transfer olan 22 yaşındaki Erling Haaland, kırdığı rekorlarla Premier Lig'e adını altın harflerle yazdırdı. Her maç ayrı bir rekora imza atan genç yıldız, son olarak Premier Lig'de 3 iç saha maçında hat-trick yapma rekorunu kırdı.

Norveçli yıldız, Premier Lig'de şu ana kadar oynadığı sekiz maçta attığı 14 gol ve üç asiste imza attı. Haaland böylece takımının attığı gollerin yüzde 58,62'sine imza atmış oldu.

erling-haaland-gol-sevinci.jpg

ERLING HAALAND'IN KIRDIĞI REKORLAR

Erling Haaland'ın profesyonel futbolculuk kariyeri ülkesi Norveç'te Bryne FK'da başladı. Genç yıldız çok kısa süre sonra Molde'nin dikkatini çekti.

Molde, 2016-17 sezonunda Erling Haaland için 100 bin euro bonservis bedeli ödedi. Yıldız santrfor burada gösterdiği performans sonrası 2018-19 sezonu devre arasında RB Salzburg'la anlaştı.

RB Salzburg, Norveçli yıldız için 8 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Erling Haaland, 2019-20 sezonu devre arasında 20 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'a imza attı.

Bundesliga kariyeri oldukça hareketli geçen Erling Haaland için Manchester City sezon başında 60 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

erling-haaland-kimdir.jpg

EN HIZLI HAT-TRICK YAPAN FUTBOLCU

Premier Lig'de 'en hızlı hat-trick' yapan (bir maçta 3 gol atan) oyuncu rekorunun sahibi Michael Owen bu dereceye 48 maçta ulaşırken, Haaland sadece 8 maçta rekorun yeni sahibi oldu. Haaland, Crystal Palace ve Nottingham Forest maçlarının ardından Manchester United'a karşı da hat-trick yapmıştı.

İLK 5 MAÇINDA 9 GOL ATAN İLK OYUNCU

Manchester United maçı öncesinde çıktığı 7 lig karşılaşmasında 11 gol atan Erling Haaland, eski futbolcu Mick Quinn'in rekorunu kırarak en iyi başlangıç yapan oyuncu olmuştu. İlk 5 maçında 9 gole ulaşan Premier Lig'in tek ismi konumundaki Haaland, bu başarısı nedeniyle ağustos ayının en iyi oyuncusu da seçilmişti.

erling-haaland-rekorlari.jpg

ÜST ÜSTE 8 MAÇTA GOL ATAN FUTBOLCU

Norveçli yıldız, Premier Lig'de peş peşe 8 maçta da gol atarak Sergio Aguero'nun unvanını eline geçirdi.

ÜST ÜSTE 4 DEPLASMANDA GOL ATAN FUTBOLCU

Erling Haaland, Ada tarihinde üst üste 4 deplasman maçında gol atan tek oyuncu rekorunu da elinde bulunduruyor.

erling-haaland-kac-yasinda.jpg

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÜÇ FARKLI TAKIMDA GOL ATAN TEK FUTBOLCU

Bu sezon City formasıyla Sevilla'nın 2, eski takımı Borussia Dortmund'un ise 1 kez ağlarını sarsan Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde üç ayrı takım formasıyla bir maçta birden fazla gol atan tek oyuncu konumunda.

25 GOL BARAJINA EN GENÇ YAŞTA ULAŞAN FUTBOLCU

Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde 25 gol barajına en genç yaşta ulaşan oyuncu rekorunu da Kylian Mbappe'nin elinden aldı.

erling-haaland-hangi-takimda-001.jpg

MAN CITY'NİN İLK MAÇLARDA GOL ATAN İLK FUTBOLCUSU

Şampiyonlar Ligi'nde 10 ve 15 gole en az sayıda maça çıkarak ulaşan oyuncu rekorlarını elinde bulunduran Haaland, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında gol atma başarısı gösteren City'nin tek oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

EN KISA SÜREDE 100 GOL BARAJINI AŞAN FUTBOLCU

Kariyerinde 100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma sonunda ulaşan Norveçli yıldız, bu alanda da açık ara önde bulunuyor. Norveçli oyuncunun 100 gollük performansına Neymar 173, Mbappe 180, Messi 210 maçta ulaşabilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN