Futbolun lokomotifi Eskişehirspor kapanmanın eşiğinde!

Futbolun lokomotifi Eskişehirspor kapanmanın eşiğinde!

106 milyonu futbolculara olmak üzere toplam 246 milyon 258 bin 239 lira borcu olan Eskişehirspor'da 12 Temmuz 2021 günü yapılacak Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı çıkmaması durumunda yasalar gereği kırmızı-siyahlı kulübe kayyum atanacak. Kayyumun ardından Eskişehirspor'un kapanması gündeme gelecek.

2020-21 sezonu sonunda TFF 2. Lig'e düşen Eskişehirspor'da Seçimli Olağanüstü Genel Kurul, başkan adayı çıkmadığı için Divan Kurulu'na devredilerek 15 gün ertelenmişti.

Ertelemenin ardından ise başkan adayı bulunmadığı için Genel Kurula 12 Temmuz 2021 Pazartesi gününe kadar ara verildi. Ali Çelikoğlu başkanlığındaki kongre üyeleri Fatih Baturaygil, Mehmet Şimşek, Mehmet Kahya ve Çetin Arslanboğa transfer tahtasını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kırmızı-siyahlı kulübün yaklaşık 106 milyonu futbolculara olmak üzere toplam 246 milyon 258 bin 239 lira borcu bulunuyor.

kapak-141949.jpg

"BAŞKAN ADAYI ÇIKACAĞINI ZANNETMİYORUM"

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Divan Kurulu Başkanı Ali Çelikoğlu, halen bir başkan adayının çıkmadığını söyledi.

Divan Kurulu olarak Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'un yapılacağı 12 Temmuz 2021'e kadar görevlerini sürdüreceklerini ifade eden Çelikoğlu, "Eskişehirspor'un menfaatine ne yapabiliriz diye pazartesi gününe devam edeceğiz. Ama bu saatten sonra bir yönetim listesinin palan pandıras çıkacağını da zannetmiyorum. Geçmiş dönemlerde böyle palan pandıras yapılan listeler oldu. Ama yarısının tesislere gelmeden noterden istifası geldi.

"KULÜP KAPANMA NOKTASINDA, NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ"

Pazartesi günü Eskişehirspor'u yönetmeye niyeti olan arkadaşlarımız olacaksa, özellikle imzalar ve transferler konusunda yardımcı olacağımızı buradan bildiriyorum. Kongremiz saat 16.00'da. Saat 15.00'e kadar bir yönetim listesi ulaşmazsa açıkçası belki ben de orada olamayacağım. Ben de bu son imzayı atmak noktasında, çok sevdiğim bu kulübün kapanma noktasında olamayacağım. Ama prosedür nedir gerçekten orasını da bilmiyorum. Bunu öğrenmek de istemiyorum" dedi.

141644493-ali-celikoglu-eskisehirsporu-kapatan-son-divan-baskani-olmak-istemiyorum-1.jpg
Divan Kurulu Başkanı Ali Çelikoğlu

"KULÜBÜ KAPATAN SON DİVAN BAŞKANI OLMAK İSTEMİYORUM"

Eskişehirspor'u kapatan divan başkanı olmak istemediğini ve aday çıkmadığı takdirde Genel Kurula gelmek istemediğini kaydeden Ali Çelikoğlu, "Geldiğimiz noktada ben bir çözüm bulamadım. Bulacağımı da zannetmiyorum. Tabii ki pazartesi günü saat 15.00'a kadar bir liste talibi olmadığı durumda ben de ne yapacağımı bilmiyorum ama orada olmak istemiyorum.

O imzayı atmak bana çok şey kaybettirecek. Atamayacağım. Yapamayacağım tek şey bu. Bu kulübü kapatan son divan başkanı olmak istemiyorum. Kulübü kapatan başkan yaftası yemek istemiyorum. Çünkü bu şehir diyecek ki, 'Bu son divan, kulübü kapattı.' Bu oluşumdan, algılardan anlıyorum ki bize 'Son divan üyeleri kapattı' dedirtmeyeceğim" şeklinde konuştu.

5e2ec88b66a97ce1c0908fb7.jpg

BAŞKAN ADAYI ÇIKMAZSA NE OLUR?

Dernek statüsündeki spor kulüplerinin başkanlık seçimlerinde aday çıkmaması durumunda, divan kurulu mahkemeye dilekçe vererek 'kayyum' başvurusunda bulunuyor. Devletin atadığı kayyum heyeti, kulübün yönetimini devralarak mali tabloyu değerlendiriyor. Kayyum heyeti duruma göre kulübün gayrimenkullerini ve sözleşmeleri futbolcuların tamamını satarak borçları ödeyebilir ve kulübü kapatabilir.

ESKİŞEHİRSPOR KAPANACAK MI?

Hali hazırda 246 milyon 258 bin 239 lira borcu bulunan gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek Eskişehirspor için tablo karanlık... Olası bir kayyum durumunda ağır borç yükü nedeniyle Türk futbolunun lokomotifi Eskişehirspor'un kapanması yüksek ihtimal olarak görülüyor.

maxresdefault.jpg

ESKİŞEHİRSPOR'UN TARİHÇESİ

Halk arasında 'Es-Es' ve 'Kırmızı Şimşekler' olarak da adlandırılan Eskişehirspor; Akademi Gençlik, İdmanyurdu ve Yıldıztepe kulüplerinin birleşmesiyle 19 Haziran 1965 tarihinde kuruldu.

Renkleri kırmızı ve siyah olarak belirlenen kulübün ilk başkanı Aziz Bolel oldu.

Eskişehir ilini temsil eden futbol takımı, toplam 6 kupa ile Türkiye'nin en çok kupaya sahip 5. takımı konumunda.

Kuruluş yıllarında tribünlerde söylenen "ES ES ES Kİ Kİ Kİ ESKİ ESKİ ES!" tezahüratları, günümüzde de devam ediyor.

tarih1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN