UEFA'nın Cüneyt Çakır kararı şaşkınlık uyandırdı

UEFA'nın Cüneyt Çakır kararı şaşkınlık uyandırdı

EURO 2020'de üç maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, yarı final ve final maçı için Londra'ya davet edilmesine karşın geri kalan maçlarda görev verilmedi. Kariyerinin son Avrupa Futbol Şampiyonası olan deneyimli hakemin final maçına atanması beklenirken, UEFA tarafından son 8 maçta dahi görevlendirilmemesi şaşkınlıkla karşılandı.

EURO 2020'de final maçlarında görev yapacak hakemler belli oldu. Yarı finalde İtalya-İspanya maçında Felix Brych, İngiltere-Danimarka maçında ise Danny Makkelie düdük çalacak. Finalde ise UEFA, son büyük turnuvasını geçiren Hollandalı Björn Kuipers'e görev verdi.

CÜNEYT ÇAKIR'A GÖREV VERİLMEMESİ ŞAŞKINLIK UYANDIRDI

Çeyrek final maçlarında görevi verilmeyen Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran ile Tarık Ongun, atama beklemek üzere UEFA tarafından Londra'ya davet edilmişti. Yarı final ve final maçında görev alacak hakemlerin belirlenmesinin ardından, Cüneyt Çakır ve ekibinin herhangi bir maça atanmaması sürpriz olarak değerlendirildi. Zira, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en çok düdük çalan hakem olarak tarihe geçen ve son büyük turnuvası olan Cüneyt Çakır'ın final maçını yönetmesi bekleniyordu.

Deneyimli hakem ve ekibi, EURO 2020'de F Grubu'nda Macaristan-Portekiz, C Grubu'nda Ukrayna-Avusturya, son 16 turunda ise Hırvatistan-İspanya maçlarını yönetmişti.

aw355662-01.jpg
EURO 2020'de görev yapan Türk hakemler: Bahattin Duran, Cüneyt Çakır, Tarık Ongun

AVRUPA FUTBOL TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Cüneyt Çakır, EURO 2020 son 16 turunda yönettiği Hırvatistan-İspanya maçıyla Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde en çok maç yöneten hakem oldu.

EURO 2012 ve EURO 2016'dan sonra 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da görev alma başarısı gösteren Cüneyt Çakır, üç turnuvada toplam dokuz maçta düdük çaldı. EURO 2020 ile üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alan Çakır, kariyerinde 56'sı A Milli maç olmak üzere 15 yıllık dönemde toplamda 200'e yakın uluslararası müsabaka yönetti.

Cüneyt Çakır ayrıca EURO 2012'deki İspanya-İtalya final ve EURO 2020'deki İngiltere-İskoçya grup maçının da dördüncü hakemi olarak görev yaptı.

1976 doğumlu olan hakemin Avrupa Futbol Şampiyonları'nda yönettiği maçlar şöyle:

EURO 2012

Ukrayna-İsveç (Grup maçı)
İtalya-İrlanda (Grup maçı)
Portekiz-İspanya (Yarı final)

EURO 2016

Portekiz-İzlanda (Grup maçı)
Belçika-İrlanda (Grup maçı)
İtalya-İspanya (Son 16 maçı)

EURO 2020

Macaristan-Portekiz (Grup maçı)
Ukrayna-Avusturya (Grup maçı)
Hırvatistan-İspanya (Son 16 maçı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN