Galatasaray, Süper Kupa maçında sahaya çıkmayacak mı? Kafa karıştıran açıklama: 'Türkiye'de oynanmasını istiyoruz'

Galatasaray, Süper Kupa maçında sahaya çıkmayacak mı? Kafa karıştıran açıklama: 'Türkiye'de oynanmasını istiyoruz'

TFF Süper Kupa bu yıl Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak. TFF'nin bu açıklaması futbolseverler tarafından tepkiyle karşılanırken Galatasaray'dan sürpriz bir çıkış geldi. Sarı-kırmızılı ekipten gelen açıklama kafaları karıştırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa karşılaşmasının 30 Aralık akşamı Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacağını açıklayarak futbolseverlerin tepkisini toplayan bir karara imza attı.

Cumhuriyet'in 100. yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşmasının Suudi Arabistan'da oynatılacak olması her iki takımın taraftarı tarafından tepkiyle karşılanırken Galatasaray, söz konusu karara karşı çıktı.

"SÜPER KUPA'NIN BİR BAŞKA ÜLKEDE OYNANMASINI İSTEMİYORUZ"

Yarın akşam oynanacak Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Galatasaray olarak Cumhuriyet'in 100. yılında oynanacak Süper Kupa karşılaşmasını Türkiye'de oynamak istediklerini açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe'yi önce evimizde ağırlayacağız. Sonra Süper Kupa maçına çıkacağız. Fenerbahçe ile ertesi gün de oynarız. Hiç sorun değil. Taraftarlarımızı ve beni de rahatsız eden, Cumhuriyet'in 100. yılında başka ülkede oynamak. Biz başkaları gibi kendimizi Cumhuriyet ilan etmedik. Cumhuriyet'in 100'ü Galatasaray mottosu ile yola çıktık. Sadece bu yıl için söylüyoruz. TFF, Londra derse, Madrid derse de gider oynarız. Süper Kupa'nın bir başka ülkede oynanmasını taraftar olarak istemiyorum. Galatasaraylıların düşüncesi bu. Eminim Fenerbahçe taraftarının da görüşü bu.

Ankara'da mı, Samsun'da mı oynarız bilemem. Kadıköy'de bile oynarız. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Neden başka ülkenin insanlarıyla uğraşalım. Taraftarlar yarı yarıya otursun. Cumhurbaşkanı da gelsin ve kupayı versin. Artık TFF konuşmaktan bıktık! Bu yanlışı düzeltsinler. Seneye nerede isterlerse oynarız. Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalı."

Öztürk'ün bu açıklamaları sonrasında Süper Kupa karşılaşmasının Suudi Arabistan'da oynatılması yönünde bir değişikliğe gidilmemesi halinde sarı-kırmızılı ekibin, Süper Kupa maçına çıkmayacağı iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN