Galatasaray, Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin altıncı haftasında yarın Fransa temsilcisi Monaco ile deplasmanda oynayacağı maç öncesi Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı oyuncuların sağlık durumuyla alakalı çok fazla spekülasyon olduğunu belirten İnce, "3 günde bir maç oynuyoruz. Çok yoğun bir tempoya girdik. Takvimimiz, çok sıkışık. Bu oyuncu rotasyonunu, elimizden geldiğince en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Dört oyuncumuz, milli takımdan sakat döndü. Savunma oyuncularımızdan 3'ü de cezalı. Bu nedenle rotasyonları yaparken çok dikkatli oluyoruz. Teknik ekip ile beraber bunun uzun uzun toplantılarını yapıyoruz. Bazı oyuncularımız normal şartlarda tıbbi açıdan kullanmayı hiç düşünmeyeceğimiz durumlarda, onları oynatmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir rotasyon yapma zorunluluğumuz var." ifadelerini kullandı.
Bazen oynanan maçlara göre oyuncu seçtiklerini aktaran İnce, "Kazımcan Karataş, UEFA listemizde yok. Bu yüzden o pozisyon için Ismail Jakobs ile ilgili inisiyatif alıyoruz. Lig maçında henüz hazır olmamasına rağmen stoper bölgesi için Mario Lemina'yı oynatmaya çalışıyoruz. Normalde tıbbi açıdan risk almayacağımız durumlarda bazı oyuncularımıza belirli ölçülerde dakikalar veriyoruz. O riskleri, maçın önemine göre almak zorunda kalıyoruz çünkü çok dar bir rotasyonla yola devam ediyoruz. Bu dar rotasyonun nedeni sadece sakatlıklar değil. Benzer bölgede cezalı oyuncularımız var. UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesi bugün son testlerimizi yapacağız. Hangi oyuncumuzun, ne kadar bize fayda sağlayacağına bakacağız. Bugün Mario Lemina, Kaan Ayhan ve Wilfried Singo bizimle olmayacak. Bunun dışında kalan tüm oyuncular için değerlendirme yapacağız." dedi.
