Galatasaray'ın ağır topları KARAR'a konuştu: İbra kararında 'Fatih Terim' muamması

Galatasaray'ın ağır topları KARAR'a konuştu: İbra kararında 'Fatih Terim' muamması

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı olağan genel kurulunda Burak Elmas başkanlığındaki Yönetim Kurulu mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Sarı-kırmızılı camianın önde gelen isimleri yönetim hakkında alınan kararda Fatih Terim'le yaşanan yol ayrımının etkili olduğu iddialarını KARAR'a değerlendirdi.

FURKAN UZUN

Galatasaray'da, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda basına kapalı gerçekleştirilen Olağan Mali Genel Kurul'da, Başkan Burak Elmas ve yönetimi mali yönden ibra edilmesine rağmen idari yönden ibra edilmedi.

Sarı-kırmızılı camia en geç bir ay içerisinde seçime gitme kararı alacak. Tüzük gereği Burak Elmas ve yönetimi yeni seçimde aday olamayacak. Galatasaray’da camianın önde gelen isimleri, Yusuf Günay, Turgay Kıran, İsmail Sarıkaya ve Ahmet Şenkal, mevcut yönetim hakkında alınan 'ibrasızlık' kararını KARAR'a değerlendirerek teknik direktör Fatih Terim'le yaşanan yol ayrımının söz konusu kararda etkili olduğu iddialarına yanıt verdi.

Sarı-kırmızılı caimada daha önce çeşitli görevlerde bulunan Yusuf Günay, İsmail Sarıkaya ve Ahmet Şenkal, ibrasızlık kararında Fatih Terim'in etkisi olduğu konusunda görüş birliğine vardı. Turgay Kıran ise Terim'in bu karar üzerinde herhangi bir etkide bulunmadığını belirtti.

yusuf-ghunay.jpgYusuf Günay

YUSUF GÜNAY: ADAYLIK DÜŞÜNCEM YOK

Merhum Başkan Mustafa Cengiz yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Yusuf Günay, gelecek seçimde adaylık gibi bir düşüncesinin olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

‘’Spor camiasında bu tip durumlara sık rastlıyoruz. Tüzük üzerinde çalışmalar yapılmalı ve bu çalışmalar sonunda daha çağdaş bir tüzüğe sahip olmalıyız. Bunun için çaba sarf edeceğiz. 24 saatlik bir maraton sonunda yönetim ibra edilmedi. Rahmetli Mustafa Cengiz’le beraber çalışırken 2019 yılında biz de ibra edilmemiştik. Bizim durumumuzda aynıydı. Tabi gönül ister ki yönetimler bu tip şeylerle karı karşıya kalmasın ve bundan sonra da bu ibrasızlıklar yaşanmasın, bu durum tekrar etmesin çünkü belli bir süreliğine seçilen yönetimlerin vaktinden evvel görevden ayrılmaları sık sık seçim yapılması gibi bazı mahsurları doğuracak.

İBRASIZLIĞIN SESLERİ ÖNCEDEN GELİYORDU

Genel Kurul, Galatasaray Spor Kulübünün en yüksek karar organıdır. Bu kararın gereği olan durumda yönetim tarafından yapılacak. Söylemek istediğim şey şu böyle bir ibrasızlığın ayak sesleri önceden geliyordu, bu öngörülen bir durumdu ve gerçekleşmiş oldu.

İBRASIZLIK KARARINDA FATİH TERİM’LE YAŞANAN YOL AYRIMININ ETKİSİ VAR

Fatih Terim’le yaşanan yol ayrımı bu ibrasızlık kararında etkili olmuş olabilir. Ancak tek etken olamaz. Seçim öncesinde ‘’bizim hocamız Fatih Terim’dir’’ açıklaması yapıp kısa süre sonra da Fatih Terim’le yolların ayrılması tabi bu ibrasızlık kararı üzerinde etkili olmuştur. Ama bunun dışında geçtiğimiz yaz Burak Elmas’ın kazandığı seçimde, seçim öncesinde verilen vaatler, stadyum isim sponsorluğu, kasa kolaylığı, Galatasaray’ın hakkının savunulması, transferler ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve sportif başarısızlık gibi konular bu ibrasızlık kararının alınmasında temel etkenlerdir.

YETERİNCE ÇALIŞTIM

Galatasaray’da 1 ay içerisinde seçim kararı alınmak zorunda. 3.5 yıl boyunca Mustafa Cengiz yönetiminde Galatasaray için yeterince çalıştığımı düşünüyorum. Galatasaray yönetiminde yeni arkadaşların, yeni isimlerin görev alması camiaya yeni bir heyecan, yeni bir soluk getirecektir. Benim adaylık gibi bir düşüncem, niyetim ve planım yok.’’


turgay-kirannnnn.jpgTurgay Kıran

TURGAY KIRAN: BİR KONSENSÜS OLURSA BAŞKANLIĞA ADAY OLURUM

Sarı-kırmızlı kulübün, 2004-2006 yılları arasında Başkan Vekilliği görevini üstlenen ve eski başkan adaylarından Turgay Kıran, Galatasaray’da bir tüzük değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirterek ‘’ Galatasaray tarihinin en uzun gecesini yaşadık. Tüzükte yer alan bir maddenin Galatasaray’a uzun yıllardır zarar verdiğini görüyoruz. Bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar kıymetli insanları harcarsak elimizde üye kalmaz, başkan adayı bulamayız. Dolayısıyla biz Galatasaray’da ibra meselesini hiç düşünmez ve bunu kullanmazdık. Ama ne yazık ki bu yeni tüzükle böyle bir sıkıntı Galatasaray’a yerleşmiş oldu ve böyle bir silah oluştu. Çok genç arkadaşlarımıza yazık oldu. Onlar adına çok üzgünüm.

BU KADAR ELEKTRİKLİ BİR GENEL KURULA TANIKLIK ETMEDİM

Pırıl pırıl genç bir arkadaşımız seçildi ama daha 6-7 ay içerisinde ibra edilmedi ve görevinden ayrılacak. Yeni gelecek arkadaşlar ne bekliyor? Bumerang gibi bir durum. Galatasaray’daki bu ibra konusu çok tehlikeli bir duruma dönüştü. Bir an evvel bir tüzük değişikliği ile normal hale getirilmeli. Önümüzdeki iki ay içerisinde Galatasaray’ın ilk gündemi tüzük değişikliği olmalı. Burak Elmas ilk olarak bu konuya çözüm bulmalı. Son 15 yıldan beri Galatasaray’da bu ibra konusu her başkanın korkulu rüyası haline geldi. Dün de izledik. 50 yıldır üyeyim hiç bu kadar elektrikli bir genel kurula tanıklık etmedim

BİR AN EVVEL TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLMELİ

Galatasaray’da öyle bir ayrışma var ki hepimizde bu ayrışmayı nasıl düzeltiriz diye bir görev düşmekte. Bizler kim olursa olsun başkanımıza saygı duyan insanlarız çünkü böyle gördük. Ama siz seçilmiş bir başkana hakaret ederseniz bu bize yakışmaz. Sonuçta öyle veya böyle bu başkan seçilmiş. Her konuşmacının Galatasaray başkanına hakaret etmesi… Bu yeni değil. Daha önce de rahmetli Mustafa Cengiz’e yapılmıştı. Her başkan bunu yaşadı. Sanki kendileri çok büyüklermiş gibi başkana hakaret ediyorlar. O zaman oy vermeseydiniz. Burak Elmas’ın kabahati yok mu? Tabi var. Bunları bilmesine rağmen tüzük tadilatı yapabilirdi ve bunları yaşamazdı. Biran evvel tüzük değişikliğine gidilmeli ve yeni tüzükte yeni kurallara yer verilmeli’’ dedi.

GALATASARAY'I BİRLEŞTİRECEK BİR İSİM BULMALIYIZ

Bir Konsensüs oluşması halinde başkanlığa aday olabileceğini açıklayan Kıran şunları söyledi:

‘’Dün gördüğüm kadarıyla Galatasaray’da bölünmüşlük hâkim. Bu yüzden seçilecek yeni başkan herkesi birleştirmeli. Sevgi ve saygıyı yönetebilecek bir başkan adayı gerekiyor. Son seçimde başkanlığa aday olan isimler bunları yönetebilecek kabiliyette değiller. Birisi kavgacı bir karaktere sahip bir isimdi. Mustafa Cengiz’le kavgalar eden biriydi. Diğeri de hiçbir tecrübesi olmayan bir arkadaşımızdı. Dolayısıyla yeni dönemde Galatasaray’ı birleştirebilecek kapasiteye sahip, herkesin saygı gösterebileceği birisini bulmamız gerekiyor. Yoksa Galatasaray’ı manevi olarak kaybederiz.

ARKADAŞLARIMIZLA DÜŞÜNECEĞİZ

Benim için Galatasaray tektir. İki dönem Galatasaray yönetiminde görev alan ve uzun yıllardır da bu camia içerisinde yer alan bir isim olduğum için dün gece genç arkadaşlar beni başkan olarak görmek istediklerini söyledi. Dolayısıyla dün bana gösterilen ilgi sonrasında oturup arkadaşlarımızla düşüneceğiz.

FATİH TERİM’LE YOL AYRIMININ İBRASIZLIK KARARINDA ETKİSİ YOK

Burak Elmas’ın Fatih Terim’le çalışacağını açıkladıktan kısa süre sonra Terim’le yollarını ayırması genel kurula göre ters bir olaydı. Ancak Terim’le sadece Burak Elmas yol ayrımı yaşamadı. Ünal Aysal, Mustafa Cengiz gibi başkanlarda Terim’le yol ayrımı yaşamıştı. Dolayısıyla bir teknik direktörün gönderilmesi başkanın ibra edilmemesinde önemli rolü varsa o zaman Galatasaray genel kurulunda bir sıkıntı vardır. Fatih Terim muhakkak ki önemli bir isim. Ancak Fatih Terim’de bu kulübün üyelerinden biri. Dolayısıyla o genel kurulda ona saygılı olmalıyız. Onun dışında yönetimler istedikleri teknik direktörle çalışma konusunda özgürdür. Yönetimle ister Fatih Terim’le çalışır istemezlerse de çalışmaz. Bu nedenle Fatih Terim’le yaşanan yol ayrımının bu ibrasızlık kararında etkili olduğunu sanmıyorum. Burak Elmas’ın TFF ile sıkıntıları vardı. Bu konuda yaşananlar üzücüydü. Burak Elmas çok genç bir kardeşimiz. Burak Elmas gibi gençler böyle demotive olursa gençler bundan sonra uzaktan bakar. Onun için gençler morallerini bozmamalı çünkü Galatasaray onlara emanet olacak.

GÖREVE TALİP OLURUM

Eğer Galatasaraylılar bir araya gelerek bana görev vermek isterlerse ben bu göreve talip olurum. Başkan adaylığına soyunurum. Ben hazırım. Sıkıntılarım veya komplekslerim yok. Benim için kaybetmek de önemlidir. Çünkü ben Galatasaray için çalışıyorum. Benim için Galatasaray ve Galatasaray’ın menfaatleri önemlidir. Elimin ayağımın tuttuğu zamanlara kadar bu göreve devam edeceğim. Bir ağabey, bir büyük olarak söylüyorum oturur konuşuruz Galatasaray’ın kapısı herkese açıktır. Mühim olan ne para ne de başka bir şey. Mühim olan bu ayrışmış Galatasaray’ı toparlayabilmektir. Bunun için de kime görev düşerse saygıyla onun emrinde oluruz.’’

ismail-sarikayaaa.jpgİsmail Sarıkaya

İSMAİL SARIKAYA: SEÇİM TARİHİ AÇIKLANINCA AÇIKLAMALARDA BULUNACAĞIZ

Dursun Özbek yönetiminde Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği görevini üstlenen ve son seçimde başkan adayı Metin Öztürk’ün listesinde asil üye olarak yer alan İsmail Sarıkaya, Galatasaray’da çok adaylı bir seçim yaşanmaması gerektiğini kaydederek, ‘’Yaşananlar çok sıcak. Galatasaray’ın halen bir başkanı var. Ne zaman bir seçim ortamı oluşursa o zaman açıklamalar yaparız. Hep birlikte Galatasaray için bir şeyler yapmaya çalışacağız. Ama Galatasaray’da artık çok adaylı bir seçim olmamalı. En fazla iki aday hatta belki de tek adaylı bir seçim olmalı. Galatasaray ancak bu şekilde ayağa kalkar. Bu bir bayrak yarışı. Galatasaray’da bayrak hiçbir zaman yere düşmez. Bazı arkadaşlar ‘6 ayda bir bunlar yaşanırsa Galatasaray’a başkan bulamayız’ diyorlar ben bu görüşe katılmıyorum. Burası Galatasaray herkes elinden geldiğince katkı sağlar’’ dedi.

‘’ORTADA BİR SPORTİF BAŞARISIZLIK VAR VE BU BAŞARISIZLIKTA FATİH TERİM’DE PAYI VAR’’

Mevcut Galatasaray yönetiminin sportif başarısızlık nedeniyle ibra edilmediğini vurgulayan Sarıkaya, ‘’Fatih Terim’le devam edilmeme kararı bu ibrasızlık kararında etkili olmuştur. İbrasızlık kararındaki önemli etkenlerden biri bu karardır. Ancak tek etken bu değildir. Ortada önemli bir başarısızlık var. Bu başarısızlıkta herkesin payı var. Fatih hocanın payı var. Ortada bir başarısızlık var. Galatasaray bunu oyladı. Şu anda 15. Sıradayız. Fatih Terim görevdeyken kaçıncıydık? Tek etken bu değil. Ama etkenlerden biri bu. Yönetim, göreve gelirken en az 3 yıl Fatih Terim’le çalışacağını açıklamıştı. Galatasaray çok köklü bir camiadır. Türkiye’de eğitim oranı en yüksek camia Galatasaray’dır. Türkiye’nin en zeki ve en akıllı genel kurulunda konuşurken bütün söz ve davranışlarınızı tartmalısınız. Galatasaray hiçbir şeyi unutmaz. Bu kulübün genel kurulu başka bir yere benzemez. İnsanın tüm hareketlerini, sözlerini, davranışlarını önüne koyarlar ve ibra etmezler’’ diye konuştu.

‘’MALİ GENEL KURULU İLK DEFA BU KADAR KALABALIK GÖRDÜM’’

Galatasaray’da tarihi bir gecenin yaşandığının altını çizen Sarıkaya ‘’İlk defa bir mali genel kurulu bu kadar kalabalık gördüm. Sabaha karşı oyumu kullandım ve salon hınca hınç doluydu. Ben böyle bir şey daha önce görmedim. Biz salondan çıkarken hava aydınlanıyordu. Bizim yöneticilik yaptığımız dönemde gece saatlerinde salonda sadece 300-400 kişi kalırdı. Dün gecenin ilerleyen saatlerine rağmen salonda oturacak yer yoktu. Ben ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Galatasaraylılar dün kulübüne, demokrasisine sahip çıktı. Binlerce kişi dün sabah saatlerine kadar salonda bekleyerek Galatasaray’ına sahip çıktı. Aslında bu övünülecek, gurur duyulacak bir durum’’ ifadelerini kullandı.

‘’SOSYAL MEDYAYLA GELDİLER SOSYAL MEDYAYLA GİTTİLER’’

Galatasaray’ı hareketli günler beklediğini vurgulayan Sarıkaya şunları söyledi:
‘’Mevcut Galatasaray yönetimindeki Işıtan Gün’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar hakkında ’yıllar önce yaptım’ savunması yeterli bir savunma değil. Sosyal medyada yazılan mesajlar hiçbir zaman silinmiyor. O yüzden de çok zor bir süreç. Işıtan Gün’ün Kadın üyeler bazında kendisini aklaması çok zordu ve aklayamadı. Herkesin annesi, kızı, ablası var. Işıtan Gün’ün paylaşımları sadece Kadın üyelere mahsus bir hareket değil. Bu hareket herkese dokundu. Herkesin annesi var. Galatasaray’da görev aldığı süre içerisinde o paylaşımları yapmadı. Ama sosyal medyada yazılanlar insanın her zaman önüne geliyor. Burak Elmas’ın da önüne geldi. Belki popülizm uğruna yazdığınız mesajlar önünüze konuldu. Geliş şekilleri de bu şekildeydi. Sosyal medyayla geldiler, sosyal medyayla gittiler. Metin Öztürk’le biz önceki seçimde beraberdik. Galatasaray’ı hareketli, çok sıkıştırılmış ve hararetli günler bekliyor. Seçimden 15 gün öncesine kadar listeleri teslim etmek gerekiyor. Farklı şeyler de yaşanabilir. Konsensüs oluşabilir, yeni yönetim oluşabilir.

İKTİDAR OLABİLİRSİN AMA MUKTEDİR OLAMAZSIN

Galatasaray’ın tekrar bir önceki seçimde olduğu gibi 5 adaylı bir seçime gitme şansı yok. Yaşananlar kanıtladı ki Galatasaray’da iktidar olabilirsin ama muktedir olamazsın. Galatasaray’a başkan seçilen insan, oyların yarısını alamazsa görev süresi bir yıl dahi sürmüyor. Böyle düşünmek lazım. Önceki seçime 5 bin insan geldi. 1.500 oyla başkan seçildiler. Yüzde 25-30 oyla başkan seçilince bu iş sağlıklı olmuyor. O yüzden de bence en fazla iki adaylı bir liste ile seçime gidilmeli. Biz oluruz olmayız önemli değil ama Galatasaray’ın bekası için durum böyle olmalı.

GALATASARAY İÇİN EMEK VERDİLER TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİYOR

Galatasaray için emek ve mesai harcadılar, Galatasaray için çalıştılar. Vakitlerini bu kulüp için harcadılar. Ben de bu kulüpte yöneticilik yaparken bunu yaşadığım için biliyorum. Galatasaray’ı yönettiğiniz zaman hiçbir karşılık beklemeden mesai ve emek harcıyorsunuz. Amatör ruhla çalışıyorsunuz. Şans faktörü yanlarında oldu veya olmadı gelinen noktada Galatasaray’a hizmet ettiler. Emeği geçen herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor. Bunlar çok önemli şeyler. Stres altına girdiler. Bunun için Galatasaray adına herkese teşekkür etmek lazım.

BU İŞLERİN İÇİNDEN GELMİŞ İNSANLARDAN BİRİ BAŞKANLIĞA ADAY OLMALI

Galatasaray’da görevde mevcut bir başkan varken kimse başkanlığa aday olmaz. Etik olarak bu doğru olmaz. Adaylık konusunda konuşulur, düşünülür. Ne zaman seçim tarihi açıklanır. O zaman başkan adayları ortaya çıkar, o zaman adaylıklar açıklanır. Belki birleşme olur. Bu benim düşüncem. Böyle bir şey gerçekleşirse daha güçlü bir yönetim oluşur daha hayırlısı olur. Bekleyeceğiz. Seçim tarihi açıklandığında kim aday olacak, kim ne yapacak hep beraber göreceğiz. Ben sürpriz bir ismin başkanlığa aday olacağını, başkan olacağını tahmin etmiyorum. Galatasaray içinde bulunduğu durum nedeniyle şuan için sürprizlere açık bir durumda değil. İyi veya kötü bir şekilde bu işlerin içinden gelmiş insanlardan, bu işlerin içinde vakit geçirmiş isimlerden birinin aday olabileceğini düşünüyorum. Umarım Galatasaray için her şeyin hayırlısı olur.’’

ahmet-senkal.jpg
Ahmet Şenkal

AHMET ŞENKAL: BURAK ELMAS’I UYARDIK AMA O BİZİ DİNLEMEDİ

Merhum Başkan Mustafa Cengiz döneminde İkinci Başkanlık görevini üstlenen Ahmet Şenkal, Galatasaray Başkanı Burak Elmas’a uyarılarda bulunduklarını ancak Elmas’ın bu uyarıları dikkate almadığını açıklayarak şunları söyledi:

‘’Burak Elmas arkadaşımızın başına talihsiz bir olay geldi. Yaşanan bu olay karşısında üzüldük tabi. Bu olaydan sonra ‘vurun abalıya’ diyemeyiz. Burak Elmas’a tecrübesiz diyemeyiz. UEFA Kupası Şampiyonluğumuzda bu kulübün içerisindeydi. Burak Elmas Galatasaray’dan ayrılmadı. Genç bir arkadaşımız belki ilerde tekrar aday olabilir. Biz ömrümüzün sonuna kadar Galatasaray’ın emrindeyiz. Her konuşmamda Burak Elmas’ın son derece nazik bir insan olduğunu söylüyorum. Bu nezaket ayrı bir olay. Ama benim gözümde Burak Elmas’ın bir huyu vardı. Burak Elmas hep nezaketle dinliyor. Ama yapmıyor. Beraberde çalıştık. Ona fikirlerimizi sunduk ‘doğru’ diyerek not aldı ama uygulamaya geçirmedi. Anlatılanı dinliyor. Ama yapmıyor. Onun en büyük zaafı buydu. Kısa süre önce kulüpte İstişare Komitesi toplantıları yaptık. O toplantılara eski başkanlar katıldı. Güzel bir davranıştı. Tüm başkanlar beraberdi. Güzel bir mesajdı. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olduğu için son toplantıda Burak Elmas’a önerilerde bulunduk.

BURAK ELMAS’IN KADROSU ZAYIF

Kendisine ‘Genel kurula gidiyorsun, kurula gitmeden önce erken seçim kararı alarak seçim yapacağını camiaya açıkla sana olan bakışlar, düşünceler yumuşasın’ dedik. Büyükleri olarak ona bu fikri önerdik. Genel kurul sonunda bir kazaya uğramaması için ona bu fikri önerdik. Ama bunları dinlemedi. Burak Elmas yalnız bir adam olduğu halde yanına takviye yapma lüzumunu hissetmedi. Yalnız derken kast ettiğim şey şu bir önceki başkanın İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak. Burak Elmas’ın İkinci Başkanı ise Ali Polat Bengiserp. Ali Polat’ı kişilik olarak sever sayarız. Ama deneyim, liyakat, spor camiasındaki tanınırlığı açısından Abdürrahim Albayrak ile Ali Polat kıyaslanamaz. Yine bir önceki yönetimde Yusuf Günay vardı. Yusuf Günay’ın geçmişine baktığımızda kalitesini görüyorduk. Ankara’ya gittiği zaman telefon etmeden bakanlarla görüşebilen bir isimdi. Rahmetli Mustafa Cengiz bir tarafına Abdürrahim’i bir tarafına Yusuf Günay’ı alarak doğru bir hamle yapmıştı. Mevcut yönetime baktığımız zaman bu konuda bir zayıflık görüyorum. Burak Elmas’ın etrafı zayıf, kadrosu zayıf.

KARARLI BİR KARAKTERE SAHİP DEĞİL

Burak Elmas, etrafından çok çabuk etkilenerek bazı insanlarla yollarını çok çabuk ayırdı. Bazılarına da çok sahip çıktı. Bu sabah düşündüm. Sevenleri vardır sevmeyenleri vardır ama çok sevdiğim dostum Fatih Terim’le yolları ayırma hızını düşün. Birde Işıtan Gün’e sahip çıkma hızını düşün. Birisini bir dakika içerisinde gönderiyor. Diğerini bu kadar kavga, gürültü ve şikâyete rağmen gönderemiyor. Allah rahmet eylesin rahmetli Mustafa Cengiz çok kararlı bir isimdi. Doğru veya yanlış fark etmez ‘bu böyle olacak’ derdi ve yapardı. Burak Elmas bunu yapamadı. Bu kararlılık Burak Elmas’ta yok. En çok üzüldüğüm olay bu oldu.

TAVSİYELERİMİZİ ÖNEMSEMEDİ

Burak Elmas etrafındaki arkadaşlarının açıklamalarından yola çıkarak göreve gelir gelmez görevdeki kişileri değiştirmeye başladı. Kürek branşına ömrümü harcayan bir isim olarak ‘branşlarda görev alan antrenörleri değişirken acele etme, zamana bırak’ uyarısında bulundum. Seçim kazanan insanın kendi kadrosuyla çalışmak istemesi çok normal. Ama zamanlama çok önemli. Burak Elmas, etrafındakilerin gazına geliyor. Bazı konularda etrafına çok güvendi, aceleci davrandı. Takım oyunu olmazsa, ekibin olmazsa sorun yaşarsın. İyi oynayamazsın. Burak Elmas’ta iyi oynayamadı. Belki de oynamasına fırsat vermediler. Hep kendi fikirleriyle hareket etti. Ama bu işten sıyrılabilirdi. Kendisine yaptığımız tavsiyeleri dikkate almadı. Biz ona tavsiyelerde bulunduk o ‘not alayım’ diyerek geçiştirdi. Pozitif yaklaşmadı. Biz ona önerilerde bulunduk.

TORRENT’İ BAŞKALARININ FİKRİYLE HAREKET EDEREK GETİRDİ

Fatih Terim’le yol ayrımının bu kararda çok etkisi vardır o kesin. Ancak yine de Burak Elmas bu hatayı toparlayabilirdi. Fatih Terim’i aratmayacak kalitede bir teknik direktörle çalışıp o zaafın üzerini örtebilirdi. Kendisi söylemedi ama ben çok eminim ki Torrent’i de başkaları getirdi. Burak Elmas’ın kafasına girdiler ve Burak Elmas yanlış yaptı. Fatih Terim etkisini iyi bir hamle yaparak azaltabilirdi ama azaltamadı. Genel kurulun basına kapalı gerçekleşmesi de ayrıca kesinlikle yanlıştı. Basını oraya alsan ne olur almasan ne olur? Çok yanlış bir karardı. Bizlere artık yönetim kurullarında yer yok. Yeni teknolojiye ayak uydurmamız artık çok zor. Galatasaray’da aslan gibi gençler var. Bunların yanında bize yer olmamalı. Ancak Galatasaray’da Yönetim Kurulu hariç her yerde görev alabilirim.

ÜNAL AYSAL YAŞ TAHTAYA BASMAZ

Başkan adaylığı konusunda sevgili Ünal Aysal’ın bazı yayın organlarında adı geçiyor. Ünal Aysal, sportif anlamda tecrübesi sıfır ama yatırım ve yönetim anlamında tecrübeli bir hayli yüksek bir isim. Ünal Aysal, keşke başkanlığa soyunsa. Ünal Aysal, Burak Elmas gibi yalnız bir isim değil. Burak Elmas yalnız geldi ve yalnız gidiyor ama Ünal Aysal öyle değildir. Ünal Aysal yaş tahtaya bakmaz. Keşke aday olsa. Etrafında ne isimler, ne insanlar görürüz. Ünal Aysal takım oyunu oynayan bir insandır. Takımını kurar ve o takımla oyununu oynar. Ne düşünüyor bilmiyorum. Ama keşke aday olsa… Ayrıca nsan olarak çok sevdiğim Turgay Kıran’da başkanlığa yakışabilir. Ama tek başına bu işe soyunur mu? Onu bilemiyorum. Zaman gösterecek.’’

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN