İran Premier Ligi’nde son düzlüğe girilirken, İsmail Kartal yönetimindeki Persepolis’te işler planlandığı gibi gitmiyor. Geçtiğimiz hafta Nassaji Mazanda’yı 1-0 mağlup eden Kırmızılar, lider Tractor FC’nin puan kaybıyla farkı 4’e indirse de, kalan fikstür ve mevcut tablo şampiyonluk umutlarını gölgede bırakıyor.
Sezonun bitimine 4 hafta kala, Persepolis’in hem lider Tractor FC’ye hem de ikinci sıradaki Sepahan’a göre bir maç fazlası bulunuyor. Bu durum, zirve yarışında dezavantaj oluştururken, İran basınında Kartal’a yönelik eleştiriler giderek sertleşmeye başladı.
“İSTEK AZALDI, PUANLAR KAYBEDİLDİ”
İran Milli Takımı’nın yardımcı antrenörü ve aynı zamanda eski Persepolisli futbolcu Javad Manafi, röportajda takımın motivasyon sorununa dikkat çekerek, “Önceki maçlarda oyuncuların daha istekli olduğunu görüyorduk. Ancak son birkaç karşılaşmada bu isteğin azaldığını ve bazı önemli puanların kaybedildiğini söyleyebilirim,” dedi.
“KARTAL’DAN HENÜZ ÖZEL BİR ŞEY GÖREMEDİK”
Manafi, İsmail Kartal’ın performansını da eleştiri oklarının hedefi haline getirdi. Persepolis’in başına geçerken büyük beklentiler oluştuğunu hatırlatan futbol adamı, “Bu teknik direktör geldiğinde birçok kişi şampiyonluk bekliyordu. Fakat artık durum daha karmaşık. Şampiyonluk artık Persepolis’in elinde değil” dedi.
İranlı antrenör, Kartal’ın aldığı yüksek maaşa da dikkat çekerek, “Taraftar bu hocadan sadece şampiyonluk ister. Beklentiler büyük ama şu ana kadar özel bir şey göremedik. Belki de performansı görmek için önümüzdeki sezonu bekleyeceğiz” yorumunu yaptı.
KADER MAÇLARI KAPIDA
Persepolis, ligin kalan haftalarında sadece kendi performansına değil, rakiplerin yapacağı hatalara da bağlı. Son dört maçta alınacak maksimum puan, Kartal’ın kaderini de belirleyecek gibi görünüyor. İran’da taraftarın ve medyanın gözü şimdi hem sahada hem kulübe çevrilmiş durumda.
