Kartal Kadıköy’de ilkleri yaşadı

Kartal Kadıköy’de ilkleri yaşadı

Süper Lig’in 27’nci haftasında Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-2 deviren Beşiktaş, birçok ilke imza attı. Teknik direktör Şenol Güneş, Kadıköy’de ilk zaferini tadarken Cenk Tosun ise Sarı-Lacivertlilere karşı siftah yaptı. Kara Kartal, ezeli rakibini yenerek bu sezon ilk derbi galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelen Beşiktaş, 10 kişi kaldığı derbiyi 4-2 kazanarak puanını 52’ye yükseltti. Siyah-Beyazlılar, 1 maçı eksik olan Fenerbahçe’yle aradaki farkı 2 puana indirdi. Deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, ligde Kadıköy’de sarı-lacivertlilere karşı ilk galibiyetini elde etmiş oldu. 70 yaşındaki teknik adam, bu galibiyetle birlikte ligde Fenerbahçe konuk olduğu bir müsabakada ilk kez 3 puanla tanıştı.

Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Boluspor, Antalyaspor ve Sakaryaspor’un başında Süper Lig’de 22 defa Kanarya’nın konuğu olan Şenol Güneş, 1 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı. Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında ligde ve kupada Fenerbahçe’ye 12. kez rakip oldu. Derbideki galibiyetle birlikte Güneş idaresindeki Kara Kartal, 3 galibiyete ulaştı.

Siyah-Beyazlılar, 5 defa berabere kalırken, 4 kez de mağlup oldu. Beşiktaş’ta Güneş, Fenerbahçe’ye karşı aldığı galibiyetlerin tümünü ev sahibi olduğu maçlarda kazanmıştı. Kadıköy’de 60. kez Fenerbahçe’ye rakip olan Beşiktaş, Sarı-Lacivertlilere karşı 20. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de 60. kez kozlarını paylaştı. Siyah-Beyazlılar, bu sonuçla Ülker Stadı’ndaki 20. galibiyetine ulaştı. Fenerbahçe’nin ise bir tanesi hükmen olmak üzere 22 galibiyeti bulunurken, 18 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Siyah-Beyazlı ekip Fenerbahçe deplasmanında kazandığı maçla bu sezon ilk kez bir derbiden 3 puanla ayrıldı. Sezonun ilk yarısında Sarı-Lacivertli rakibiyle Vodafone Park’ta golsüz berabere kalan Beşiktaş, Galatasaray’la deplasmanda oynanan derbiyi de 2-1 kaybetmişti.

Kadıköy’de oynanan derbiyi 4-2 kazanan Siyah-Beyazlı ekip, ayrıca bu sezon ilk kez bir derbide birden fazla gol attı. Beşiktaş’ın başarılı santrforu Cenk Tosun, Fenerbahçe’ye attığı gollerle Sarı-Lacivertlilere karşı ilk kez gol sevinci yaşamış oldu. Bu müsabaka öncesi Gaziantepspor ve Beşiktaş formalarıyla Sarı-Lacivertlilere karşı 14 defa rakip olan Cenk, gol atamamıştı. Ancak Cenk Tosun Kadıköy’de oynanan derbide Fenerbahçe’ye karşı şanssızlığını kırdı ve Sarı-Lacivertli ağları 2 kez sarsarak galibiyette önemli rol oynadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN