'Morutan'ın kişiliği Galatasaray için yeterli değil'

'Morutan'ın kişiliği Galatasaray için yeterli değil'

Romanya Milli takımı teknik direktörü Edward Iordanescu, Galatasaray'ın Rumen futbolcusu Olimpiu Morutan hakkında açıklamalarda bulundu. Morutan'ın Galatasaray seviyesinde bir futbolcu olmadığını vurgulayan Iordanescu, Morutan için ''Zihniyeti, katılımı, disiplini, futbol dışı hayatı, kişiliği ve ruhu, Galatasaray için yeterli değil. Hala geliştirmesi gereken yönleri var.'' dedi.

Romanya Milli takımı teknik direktörü Edward Iordanescu, Galatasaray'ın sezon başında Romanya'nın Steaua Bükreş takımından kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Olimpiu Morutan hakkında konuştu.

Lordanescu, Rumen futbolcunun henüz Galatasaray için hazır bir seviyede olmadığını ve bu nedenle satılmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Rumen basınından Antena Sports’a konuşan Lordanescu, Morutan’ın, Sarı-Kırmızılı ekiple sözleşme imzalamak için ruhen ve fiziken hazır durumda olmadığını belirtti.

''KİŞİLİĞİ GALATASARAY İÇİN UYGUN DEĞİL''

Lordanescu, eski öğrencisi Morutan hakkında şunları söyledi:

"Açıkçası ayrılması için çok erkendi ve hazır değildi. Saha içinde ve saha dışında eksikleri vardı. Galatasaray'a hazırlıksız gitti. Onunla yeteri kadar çalışabilseydim, Galatasaray'a bu şekilde gitmezdi. Zihniyeti, katılımı, disiplini, futbol dışı hayatı, kişiliği ve ruhu, Galatasaray için yeterli değil. Hala geliştirmesi gereken yönleri var.

''MORUTAN’IN SADECE YETENEĞİNE BAKILDI''

Morutan, transfer edilirken sadece yeteneğine bakıldı ve alındı. Futbolda başarı için sadece yetenek yeterli değildir. Ortada bir potansiyel bulunabilir ama bunun nasıl geliştirileceği önemlidir. Özellikle genç futbolcular sadece teknik kapasiteleri veya hızları yüksek diye her yerde oynayabileceklerini düşünüyorlar. Ancak, sahaya çıktıklarında işlerin böyle yürümediğini görüyorlar. Sonrasında yaşadıkları duygusal çöküntü ise kolay tamir edilmiyor"

MORUTAN’IN PARASI HENÜZ ÖDENMEDİ

Öte yandan Steaua Bükreş’in sahibi olan Gigi Becali, Galatasaray'ın henüz Morutan'ın bonservisini ödemediğini vurgulayarak "Galatasaray, hâlâ Morutan'ın parasını ödemedi.'' dedi. Becali, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

''Galatasaray parayı öderse ben de kendi futbolcularımın parasını ödeyeceğim. Onlar ödeme yapmadıkça ben de ödeme yapamıyorum. Şu anda kasamda param yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN