Alex Bourceanu : Morutan ve Cicâldău, Romanya'nın en iyi futbolcuları

Alex Bourceanu : Morutan ve  Cicâldău, Romanya'nın en iyi futbolcuları

Trabzonspor’un eski futbolcusu Alex Bourceanu, Galatasaray'ın Rumen oyuncuları Olimpiu Moruţan ve Alexandru Cicâldău'nun performansını KARAR'a değerlendirdi. Bourceanu, Galatasaray'ın Rumen futbolcuları hakkında ''Morutan ve Cicâldău Romanya'nın en iyi futbolcuları'' ifadesini kullandı.

Trabzonspor'un 2013-2014 sezonunda Romanya'nın FC Steaua Bükreş takımından kadrosuna kattığı Rumen eski futbolcu Alex Bourceanu, KARAR'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bourceanu, Spor Toto Süper Ligde beklentilerin altında kalan Galatasaray'ın Rumen futbolcuları Olimpiu Moruţan ve Alexandru Cicâldău'ya destek oldu.

Sarı- Kırmızılı kulübün Rumen futbolcularını, ''Romanya'nın en iyi futbolcuları'' arasında olduğunu vurgulayan 36 yaşındaki eski Milli futbolcu, iki ismin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Bourceanu, Cimbom'un Rumen futbolcuları hakkında şunları söyledi:

''Türkiye’nin en büyük takımlarından biri ve aynı zamanda Avrupa’daki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray’ın oyuncuları Cicâldãu ve Morutsan, Romanya'nın en iyi futbolcularından biri. Cicâldãu Türkiye liginde birkaç gol attı. Bu iki oyuncu büyük bir potansiyele sahip. Sağlıklı oldukları takdirde Türkiye'de başarılı olacaklarına eminim.

Türkiye ligi Romanya liginden daha zor bir lig olduğu için bu oyuncuların bir uyum sürecine ihtiyacı var. Ayrıca Galatasaray yeniden yapılanma sürecine girerek yeni bir takım oluşturmaya çalışıyor. Bu çalışmanın sonuçlarını muhakkak ki alacak, zamanla başarılı olacaklardır.

morutan.jpg

Galatasaray'ın Rumen futbolcuları Morutan ve Cicaldau'nun gol sevinci

Rumen teknik direktör Marius Sumudica’nın eski tercümanı Oğuzhan Erdoğmuş tarafından öne sürülen “Sumudica futbolcularına sözlü ve cinsel taciz uyguluyordu” iddialarına da cevap veren Bourceanu, Rumen teknik adam hakkında ''Sumudica, futbolculuk geçmişine sahip bir isim. Aynı zamanda Türk taraftarlara benzer bir taraftar grubuna sahip Rapid Bükreş'in de eski teknik direktörüdür. Sumudica, sözleriyle oyuncularını etki altına alabilen, onları motive edebilen bir teknik direktör. Futbolcuları, potansiyellerine ulaştırmak onun en iyi yeteneklerinden biridir. Şuan Sumudica hakkında konuşmak için doğru bir zaman değil. Simudica hakkında öne sürülen bu taciz iddiaları kesinlikle ve kesinlikle yalan ve yanlış olan ciddi iddialar.'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

50 yaşındaki Rumen teknik adamın eski tercümanı Oğuzhan Erdoğmuş, Sumudica’nın futbolcuları taciz ettiğini iddia ederek “ Malatya camiasına saygımdan dolayı konuşmamıştım. Hatırı sayılır insanlar da araya girmişti. Şimdi rahatça konuşabilirim. Marius Sumudica futbolcularına cinsel ve sözlü tacizde bulunuyordu. Bunu isterseniz ispat da edebilirim” demişti.

Rumen teknik adam Sumudica ise “Gerçekten inanılmaz. Şoke oldum. Her zaman oyuncularımla şakalaşırım. Onlarla dürüst ve yakın ilişki kurarım. Gerçek olmayan böyle şeyleri duymak şok edici. Hepsi yalan” ifadeleriyle bu iddiaları yalanlanıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN