TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ortak açıklamasındaki nazik dil dikkat çekmişti: Nedeni ortaya çıktı

TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ortak açıklamasındaki nazik dil dikkat çekmişti: Nedeni ortaya çıktı

Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF'nin ortak açıklamasında, 'Yaşanan bazı aksaklıklar' ifadesinin kullanılması ve Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'na teşekkür edilmesi dikkat çekmişti. Bu teşekkürün ve 'bazı aksaklıklar' ifadesinin nedeni aradan 24 saat geçtikten sonra ortaya çıktı. Bunun sebebinin, kulüplerin ileride yaşanacak hukuki yaptırımlardan kaçmak için olduğu öğrenildi.

KARAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptal edilmesinin ardından yaptığı ortak açıklamada, yaşanan 'organizasyondaki aksaklıklar' ve Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'na yapılan teşekkür ifadeleri gündeme damgasını vurdu.

Süper Kupa finalinin organizasyon haklarının Suudi tarafına devredilmesi, TFF'nin Atatürk'ü unutması ve son dakikada ortaya çıkan krizler, iptal kararının arkasındaki nedenler olarak ortaya çıktı. TFF'nin Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşmada yer alan Türk değerlerine saygı taahhüdü ve Atatürk'e ilişkin herhangi bir planın yapılmaması, krizin fitilini ateşledi.

KULÜPLER 3 GÜN ÖNCEDEN TFF'YE BİLDİRDİ AMA...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Süper Kupa'nın yurt dışında oynanması için yaptığı temaslarda, İtalya ve İspanya Süper Kupası'nın da ev sahipliği yapan Suudi Arabistan ile anlaşıldığı ancak anlaşmada TFF'nin organizasyon haklarının Suudi tarafına bırakıldığı belirtildi. Türkiye'deki kurallara göre iki takım maçtan önce açacakları pankartları ve giyecekleri özel tişörtleri üç gün önceden TFF'ye bildirdi. TFF, bir sorun çıkmayacağını belirterek talebe olumlu baktı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Atatürk temalı pankart ve tişört talepleri, Suudi organizasyon şirketi Riyadh Season tarafından kabul edilmedi. Fenerbahçe ve Galatasaray Başkanları Ali Koç ve Dursun Özbek'in Atatürk olmadan maça çıkmayı reddetmeleri üzerine, maç iptal edildi.

8403816.jpg

DİPLOMATİK DİLİN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Diplomasi trafiği ve pazarlıklar sonucunda, TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'na teşekkür edildiği ve 'organizasyondaki aksaklıklar' ifadesi kullanıldı. Bu ifadeler, maçın iptal edilmesinin ardından yapılan mali ve hukuki anlaşmalardan doğacak zararların önüne geçmek için olduğu öğrenildi.

Türkiye'ye dönen TFF Başkanı Büyükekşi, yaşanan kriz sonrası sağlık sorunları yaşadı ve İstanbul Havalimanı'nda sorulara net yanıtlar vermedi.

8403635.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN