Renay Onur’a TMOK Fair Play Toplumsal Fair Play ödülü

Renay Onur’a TMOK Fair Play Toplumsal Fair Play ödülü

Adım Adım Oluşumu nedeniyle Renay Onur’a TMOK Fair Play Toplumsal Fair Play ödülü takdim edildi.

TMOK Fair Play Komitesi; 2020 Toplumsal Fair Play Ödülünü “Adım Adım Oluşumu” kurucusu Sayın Renay Onur’a törenle verdi. Onur’a ödülünü Fair Play Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Bilge Donuk ve komite üyesi Bülent Tuncay takdim etti.

ADIM ADIM OLUŞUMU

Sportif etkinlikler yoluyla ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerini yardım etmek isteyen bireylerle buluşturan örnek bir platform olması, kitleleri spor ve hayırseverlik kavramlarıyla tanıştırması ve bu vasıtayla birleştirmesi, sportif etkinlikleri toplum yararına bir faaliyete dönüştürmenin yolunu açan, örnek teşkil eden bir inisiyatif olarak spor aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlaması, 2021 Nisan ayı itibariyle 96 binden fazla gönüllü koşucusu ve 799 bini aşan bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK’lara
90 milyon TL kaynak sağlamış olması, spor ve önceliklendirdiği “iyilik” kavramı ile sisteminde barındırdığı dayanışma, birliktelik, birlikte başarma, takım, yardım ve destek unsurlarıyla Olimpik değerlerle tam olarak bağdaşması nedenleri ile ödül almaya hak kazanmıştır.

Türkiye Fair Play Ödülleri sahiplerini buldu. Pandemi sebebiyle farklı illerde düzenlenen törenlerin ilk ayağı İstanbul ve Ankara’da gerçekleşti. TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar’ın da hazır bulunduğu Olimpiyatevi’ndeki sade törende Prof. Dr. Hasan Kasap’ın Kariyer dalındaki Şeref Diplomasını Komisyon üyesi yazarımız Hasan Sarıçiçek, Fair Play Büyük ödülünü ise TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Aksoy takdim etti.

ARIPINAR: İYİLİK HIZLA YAYILIYOR

TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, “TMOK olarak Türkiye’nin dört bir yanına yaymaya çalıştığımız Fair – Play ruhunun en iyi temsil edildiği davranış ve projeler Türkiye Fair Play Ödülleri sayesinde onurlandırılıyor ve birer rol model olarak sunuluyor. Tüm ödül kazananları kutluyor, ülkemizde Fair – Play’in bir yaşam biçimi olarak benimsenmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

ÇELEN’E ÖDÜLÜNÜ YILMAZ VERDİ

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’e büyük ödülü Fair Play Başkan Yardımcıları Remzi Yılmaz, Prof. Dr. G.Sezen Balçıkanlı ile Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yıldıran takdim etti. Ankara’daki görkemli törende Prof. Dr. Yıldıran, “Suat Çelen hem öğrencimiz, hem de ülkemizin yetiştirdiği en önemli spor insanlarından biri. Sıra dışı bir şahsiyet. Biz cimnastikte sadece şampiyonlar yetiştirmiyoruz aynı zamanda ahlaklı gençler ve örnek spor adamları yetiştiriyoruz. Dolayısıyla bu ödülü gerçek sahibine vermekten çok mutluyum. Çelen, Kasım ayında Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) asbaşkanlığına seçilmiş. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN