Son şampiyon sezonu galibiyetle açtı, taraftarlar 61. dakikada Kazım Koyuncu'yu andı: İşte Gidiyorum

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, 2022-2023 sezonunu İstanbulspor deplasmanında açtı. Konuk takımın taraftarları karşılaşmanın 61. dakikasında 25 Haziran 2005'te hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin unutulmaz isimlerinden Kazım Koyuncu'yu 'işte gidiyorum' şarkısıyla andı.

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunun açılış karşılaşmasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbulspor'a konuk olan son şampiyon Trabzonspor, sezonu 0-2'lik galibiyetle açtı.

Yaklaşık 10 bin taraftarın takip ettiği karşılaşmada, konuk takımın taraftarları müsabakanın 61. dakikasında 2005 Haziran 2005'te testis kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin unutulmaz isimlerinden Kazım Koyuncu'yu 'işte gidiyorum' şarkısıyla andı.

Abdullah Avcı: Kazım her zaman Trabzonspor tribünün içinde

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan bordo-mavili ekibin teknik direktörü Abdullah Avcı, Kazım Koyuncu'nun Trabzonspor tarihindeki önemine vurgu yaparak "2004-2005 sezonunda Kazım Koyuncu'nun izlediği son maç da bu statta İstanbulspor-Trabzonspor maçıymış. Trabzonspor için ne anlam ifade ettiğini herkes biliyor. Onu da anmış olalım. Belki burada yok ama her zaman Trabzonspor tribünün içinde" açıklamasında bulundu.

Son maçını 17 yıl önce aynı stadyumda izledi

Koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Koyuncu'nun tribünden izlediği son maç 2004-2005 sezonunda yine aynı stadyumda oynan İstanbulspor- Trabzonspor maçı olmuştu. Koyuncu Trabzonspor'un 5-0 kazandığı bu maçtan bir ay sonra testis kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti.

O sezonu Trabzonspor 77 puanla 2. olarak tamamlarken, İstanbulspor 27 puanla 17. olarak küme düşmüştü.

Trabzonspor'dan Kazım Koyuncu'ya Sevdan yeniden seninle

Trabzonspor dün akşam oynanan karşılaşmanın ilk düdüğünden önce sosyal medya hesaplarından Koyuncu'nun 17 yıl önce Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki fotoğrafını "Sevdan yeniden seninle sahada Şair Ceketli Çocuk" notuyla paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN