Suriye'den de Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına tepki

Suriye'den de Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına tepki

Suriye'den de ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Trump yönetiminin, İsrail'e zaafı olduğu ifade edilerek "Açıklamalar Golan'ın Suriye ve Arap toprağı olduğu ve olmaya devam edeceği gerçeğini değiştirmiyor" denildi.

Suriye, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiğine ilişkin açıklamasını kınadı. Açıklamada, Suriye'nin 'elindeki bütün araçları kullanarak' bölgeyi geri almaya kararlı olduğu vurgulandı.

Resmi haber ajansı Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını yayımladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının İsrail'e yönelik 'zaafını' gösterdiği belirtilerek, "Açıklamalar Golan'ın Suriye ve Arap toprağı olduğu ve olmaya devam edeceği gerçeğini değiştirmiyor" denildi.

Açıklamada "Suriye ulusu bu kıymetli Suriye ulusal toprak parçasını elindeki tüm araçları kullanarak geri almaya daha kararlı" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN