Tedbirlere uymayan 107 işyeri kapatıldı!

Tedbirlere uymayan 107 işyeri kapatıldı!

Son dakika haberi: Koronavirüs (covid-19) tedbirlerine yönelik ülke genelinde 6-13 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılan denetimlerde 991 toplu ulaşım aracı/taksi seferden, 107 işyeri faaliyetten men edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği corona virüsü denetimlerine yönelik genelgenin ardından, tedbirlere uymayan yüzlerce işyerine ve toplu taşım aracına ceza kesildi. Kovid-19 salgınıyla mücadelede içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı denetlendi.

Ülke genelinde 6-13 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılan denetimlerde 991 toplu ulaşım aracı/taksi seferden, 107 işyeri faaliyetten men edildiği açıklandı.

ULAŞIM ARAÇLARI TİTİZLİKE DENETLENDİ

Denetimler vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar olmak üzere, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, nikah merasimi şeklinde yapılan düğün törenleri, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak şekilde planlandı.

HES KODU OLUP OLMADIĞI KONTROL EDİLDİ

Denetimler vatandaşların gün içerisinde toplu olarak bulundukları ana caddeler, alışveriş yerleri, park ve bahçeler, otogarlar vb. kalabalık yerlerde yoğunlaştırıldı.

Gece kulübü, pavyon, bar, birahane gibi genelgeler çerçevesinde faaliyetlerine izin verilmeyen iş yerlerinin fiilen açık tutulup tutulmadıkları, 22.00'den sonra müzik yayını yapılıp yapılmadığı ve şehirlerarası toplu ulaşımda HES Kodu zorunluluğuna uyulup uyulmadığı hususlarına ağırlık verildi.

Okulların kademeli olarak açılması sebebiyle okulların çevresindeki kafe, restoran, internet kafe vb. yerler ile okul servislerinin denetlenmesi konusunda özen gösterilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN