ABD 'TikTok' savaşını büyüttü: Şimdi de kampüslere yasak

ABD 'TikTok' savaşını büyüttü: Şimdi de kampüslere yasak

Amerikan Senatosu’nun TikTok’u devlet kurumlarında yasaklamasının ardından uygulama, şimdi de üniversitelerde yasaklanıyor. Artık ABD'nin üç eyaletindeki üniversitelerdeki cihazlardan bu uygulamaya erişilemeyecek.

Son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarından, Çin merkezli TikTok, ABD tarafından uzun süredir eleştiriliyordu. Vatandaşların kişisel verilerinin Çin hükümetiyle paylaşıldığı eleştirisiyle hareket ederek, konuya ilişkin somut adımlar da atmaya başlayan ABD'de, uygulamanın kullanımının hepten yasaklanması için Amerikan Kongresi'ne bir yasa tasarısı sunuldu.

Söz konusu yasa tasarısının görüşülmesi beklenirken, bu kez de Amerikan Senatosu'na benzer bir teklif götürüldü. Üstelik bu yasa tasarısı kabul edildi. Senatodan onay alan bu yasa, TikTok’un devlet kurumlarına ait cihazlarda kullanımını yasakladı. Bundan sonra uygulamanın, devlet görevlilerine ait telefonlara ya da tabletlere kurulamayacağı ve bu cihazlarda kullanılamayacağı açıklandı.

'ÜNİVERSİTE CİHAZLARINDA KULLANILAMAZ'

Daha bu kararın yankıları sürerken bu kez de benzer bir haber ABD'deki üniversitelerden geldi. Alabama, Georgia ve Oklahoma eyaletindeki üniversiteler, TikTok’un üniversiteye ait cihazlarda kullanımını yasakladı. Aynı şekilde uygulamaya kampüs Wi-Fi’yı üzerinden erişilmesi de yasaklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN