ABD ve Çin arasındaki ‘teknoloji’ çekişmesi TikTok’la devam ediyor

ABD ve Çin arasındaki ‘teknoloji’ çekişmesi TikTok’la devam ediyor

Son yıllarda teknoloji alanında sürekli karşı karşıya gelen ABD ve Çin arasındaki son krizin kaynağı TikTok. Daha önce, çip ihracatı kısıtlamasından Huawei’ye getirilen yasağa kadar çok sayıda gerilim yaşayan iki ülkenin, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan uygulamayla ilgili nasıl bir karara varacağı merak ediliyor.

TikTok, son üç yıldır ABD hükümet dairelerine ve kurumlarına ABD vatandaşlarının kişisel verilerine Çin’den kimsenin erişemeyeceğini ve içeriklerin manipüle edilemeyeceği konusunda güvence vermeye çalışıyor.

TRUMP’IN KARARINI BİDEN BOZDU

Geçen yıl, Başkan Joe Biden, selefi Donald Trump'ın ABD'de TikTok'u yasaklayan bir yürütme emrini iptal etti, ancak yönetimi ile sosyal medya şirketi arasındaki güvenlik endişelerini giderecek potansiyel bir anlaşma üzerindeki müzakereler devam etti.

Ticaret, fikri mülkiyet ve insan hakları konusundaki daha geniş ihtilafların bir parçası olarak Çin'e baskı uygulamak isteyen ABD'li vekiller, Beyaz Saray'a sert bir tavır alması için baskı yapması yönünde TikTok üzerindeki güvenlik endişelerini dile getirdi.

YETKİLİLERİN ENDİŞESİ DİNMİYOR

TikTok, ABD hükümetini yatıştırmayı amaçlayan çeşitli önlemleri açıkladı. Ancak kaynaklara göre ABD Savunma Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı’ndakiler de dahil olmak üzere bazı hükümet yetkilileri güvenlik anlaşmasına karşı olmaya devam ediyor. Yetkililer, TikTok kullanıcılarının savunmasız olmaya devam edeceğini, çünkü uygulamanın teknolojisi için ByteDance'ye bağlı olmaya devam edeceğini savunuyor.

TikTok, bu engellerin üstesinden gelmek için ABD hükümetine yeni gözetim katmanları sağlamaya çalıştı. Kaynaklara göre, TikTok, Oracle'nin rolünü TikTok'un teknoloji altyapısının ByteDance'ten ayrı olmasını sağlayacak şekilde genişletti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN