Araştırma ortaya koydu: Kulaklık algınızla oynuyor

Araştırma ortaya koydu: Kulaklık algınızla oynuyor

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; podcast, sesli kitap ve radyoyu kulaklık ile hoparlörden dinlemek arasında fark var. Kulaklık takan biri kişinin sesin kafasının içinden geliyormuş gibi hissetmesi nedeniyle duyduklarına daha çok ikna olduğu ve yakınlık hissettiği ortaya çıktı.

ABD’deki California, Los Angeles ve Berkeley üniversitelerinin üzerinde çalıştığı araştırma; podcast, sesli kitap ve radyoyu kulaklıktan dinlemek ile hoparlörden dinlemek arasındaki bir fark olduğunu ortaya kondu.

Diken'in haberine göre; insanlar ses kayıtlarını kulaklıkla dinlediğinde hoparlöre kıyasla daha empatik ve ikna olmuş hissediyor. Kulaklık duygusal bağ için süper iletken işlevi görüyor. Sesin kafanın içinden geliyormuş gibi duyulmasını sağladığı için konuşan kişiyle daha fazla yakınlık kurmayı tetikliyor.

PODCAST’İ KULAKLIKLA DİNLEYENLERİN MEKTUP YAZMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

Çalışma için yapılan bir deneyde katılımcılara görme engelliler için bilgi sağlayan bir şirketin CEO’sunun konuşması dinletildi. Ardından katılımcılara CEO’nun çalışmalarından dolayı bir ödül kazanması için destek mektubu yazmayı isteyip istemeyeceği soruldu. Podcast’i kulaklıkla dinleyenlerin mektup yazma ihtimali, kulaklıkla dinleyenlere kıyasla iki kat daha fazla çıktı.

4 binin üzerinde katılımcının dahil edildiği araştırma kapsamsındaki bir başka deneyde ebeveynleri trafik kazasında ölen bir kişinin dikkatsiz araba kullanmanın tehlikeleri hakkında okuduğu kamu spotu dinletildi.

Spotu kulaklıkla dinleyenler dikkatsiz araba sürmenin yarattığı tehdit konusunda, hoparlörlerle dinleyen katılımcılardan daha fazla endişe duyduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN