Bakan Uraloğlu: 2026'da 5G'ye geçeceğiz

Bakan Uraloğlu: 2026'da 5G'ye geçeceğiz

Her geçen gün teknolojik ilerlemelerle iletişimi kolaylaştıran gelişmeler yaşanıyor. Altyapının gelişmelere uyum sağlanması için çalışmalar da yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, şartların sağlanmasıyla 5G teknolojisine 2026'da geçilebileceğini duyurdu.

Günlük hayatta teknolojinin giderek daha fazla yer alması, veri alışverişindeki hızın da önemi arttı. Veri akışı hızında önemli bir teknolojik aşama olan 5G'nin Türkiye'ye ne zaman geleceği ise merak konusu oldu.

'2026'DA 5G'YE GEÇECEĞİZ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

1kapak-001.jpg

Uraloğlu, Gazi Üniversitesi Konser Salonu'ndaki "U FEST Gazi Üniversitesi CIVIL Ankara 2024 Etkinliği"nde gençlerle bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Uraloğlu, 5G teknolojisindeki duruma açıklık getirdi.

Uraloğlu, "Hepimizin en kıymetlisi veri. Orada yerli ve milli olmadığınız sürece kendinizi yeterince güvende hissedemezsiniz. Onun için mutlaka yerli ve milli iletişim araçlarını geliştirmeliyiz. Bizim uzayda beş haberleşme uydumuz var, altıncıyı göndereceğiz. Bu ay içinde yer teslimini yapmayı planlıyoruz. Haziranda yörüngesine göndermeyi planlıyoruz. Afrika'nın ve Orta Doğu'nun önemli bir bölümünü kapsayacak. Türkiye'de geniş bant abone sayımız 94,3 milyon, nüfusumuzu geçti. Fiber ağ uzunluğumuz 549 bin kilometreye erişti. Buna da yatırım yapıyoruz. 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz. Öte yandan İstanbul'da havalimanıyla Hasdal arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik bölümde akıllı ulaşım sistemlerini akıllı yolla deneyelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

130 ÜLKEDE 346 NOKTAYA UÇUŞ

Uraloğlu, Türkiye'den 2003'te 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştirilirken bu sayının 130 ülkede 346 noktaya ulaştığını anlattı.

Bakan Uraloğlu, şunları ifade etti:

"Bizim bayrak taşıyıcımız. Sadece insanların seyahat etmesi değil, ülkemizin tanıtımına, o ülkedeki her türlü ilişkinin geliştirilmesine katkısı var. Ayrıca 174 ülkeyle havacılık anlaşmamız var. Neredeyse olmayan ülke kalmadı. Bundan sonra belki hedefimiz bu olmalı. Uçmadığımız ülke kalmasın. Çukurova Havaalanı da Akdeniz Bölgesi'ndeki bölgesel havaalanı olacak. Bu ay içinde açmayı planlıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN