Beyne çip 2023’te

Beyne çip 2023’te

Elon Musk, şirketi Neuralink’in beyin çipini insanlar üzerinde test etmek için hükümetten onay istediğini ve bunun altı ay içinde gerçekleşebileceğini tahmin ettiğini söyledi. İlk hedef engelli insanların hareket etmesi ve görmesini sağlamak.

ABD’li iş insanı Elon Musk, kendi şirketi Neuralink tarafından geliştirilen kablosuz beyin çipinin altı ay içinde resmi onay alıp insanlarda klinik deneylere başlamasını beklediğini söyledi. İnsanlar ve bilgisayarlar arasında bir veri iletim sistemi geliştirmek için Musk tarafından kurulan nöroteknoloji şirketi Neuralink, engelli hastaların yeniden hareket etmesini ve iletişim kurmasını sağlayabileceği beyin çipi arayüzleri üzerinde çalışıyor.

Musk önceki gün yaptığı açıklamada, görme yetisini geri kazanmayı da hedeflediklerini belirtti. Keza insanlığın geleceğini yapay zeka ile insan beyninin birleştiği bir gelecekte gören Musk, saç telinden daha ince sicimlere bağlı elektrotlarla beynin sinyallerini çözme girişimi olarak adlandırılan “Neuralink” projesi ile yakın gelecekte konuşmaya ve dile bile gerek kalmayacağını iddia ediyor. Merkezi San Francisco’da bulunan Neuralink, insanlar üzerinde klinik deneylere başlamak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay beklerken son yıllarda hayvanlar üzerinde testler yapıyor.

Neuralink genel merkezinde yaklaşık üç saat süren sunumunda seçkin davetlilerden oluşan bir kalabalığa hitap eden Musk, “Herhangi bir kişi hiç görme yetisine sahip olmamış olsa bile, örneğin doğuştan kör olsa bile, görme yetisini geri kazandırabileceğimize inanıyoruz.” dedi. Neuralink’in bir yıl önce yaptığı son kamuoyu bilgilendirmesinde, tek başına düşünerek bilgisayar oyunu oynayan beyin çipli bir maymun bulunuyordu.

Musk, savaş açtığı Apple’ın CEO’suyla görüştü

Elon Musk, pazartesi günü Apple’ı eleştiren ve App Store denetleme politikalarının ifade özgürlüğü ruhuna aykırı olduğunu savunan birkaç tweet yayınlamış; hatta kendi akıllı telefonunu yapabileceğini de açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından önceki gün Musk, Apple genel merkezine gittiğini ve Apple CEO’su Tim Cook ile görüştüğünü söyledi. Musk, “Diğer şeylerin yanı sıra, Twitter’ın potansiyel olarak App Store’dan kaldırılmasıyla ilgili yanlış anlaşılmayı çözdük. Tim, Apple’ın bunu asla gözönünde bulundurmadığını biliyordu” dedi.

Bot temizliği başladı takipçi sayınız azalabilir

Yeni CEO Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda kullanıcılara takipçi sayısı uyarısında bulundu. Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Twitter, çok sayıda spam/dolandırıcı hesabı temizliyor. Bu nedenle takipçi sayınızın düştüğünü görebilirsiniz.” ifadesini kullandı. Elon Musk, toplam kaç hesabın silindiğine dair bilgi paylaşmadı. Ünlü milyarder, geçen hafta yaptığı açıklamada, platformun günlük ortalama 259,4 milyon kullanıcıyla “aktif kullanıcı rekoru” kırdığını duyurmuştu. Kendi takipçileri arasında da bot hesaplar olduğu ortaya çıkan Elon Musk’ın takipçi sayısı azaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN