Elon Musk'tan bir kritik karar daha: Artık Twitter'da yanıltıcı bilgi serbest

Elon Musk'tan bir kritik karar daha: Artık Twitter'da yanıltıcı bilgi serbest

Sosyal medya platformu Twitter gündemden düşmüyor. Şirket aldığı yeni kararda, Kovid-19'la ilgili yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla yürüttüğü politikadan vazgeçtiğini duyurdu. Kararın, Çin başta olmak üzere birçok ülkede artan Kovid vakalarının ardından gelmesi endişelere yol açtı. Karar 23 Kasım'dan itibaren uygulanacak.

Twitter'ı da satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın aldığı kararlar tartışılırken Twitter'dan yeni bir açıklama geldi. Şirket, artık Kovid-19'la ilgili yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacıyla bir çalışma yürütmeyecek.

Sosyal medya platformundan konuyla ilgili yapılan açıklamada "23 Kasım 2022'den geçerli olmak üzere, Twitter, 'Covid-19 yanlış yönlendirici bilgi politikası' artık uygulamayacaktır" denildi.

KOVİD-19 VAKALARININ ARTTIĞI DÖNEME DENK GELMESİ TEPKİYE NEDEN OLDU

Platformunun bu geri adımının Çin ve dünyanın başka bölgelerinde vakalar yükselişe geçtiği bir dönemde, Twitter'ı yanlış iddiaların artma olasılığı riskine elverişli hale getirebileceği belirtiliyor. Elon Musk'ın yönetiminde içerik denetimiyle ilgili olanlar da dahil personelin yarısını işten çıkardıktan sonra yanlış bilgi ile mücadele kabiliyeti konusunda endişelerin yaşandığı bir döneme gelmesi de tepkiye neden oldu.

Twitter, 2020 yılında Covid-19 salgının başlangıcında sağlık kriziyle ilgili tartışmalı bilgi içeren paylaşımlara etiket ve uyarı mesajı ekliyor ve kullanıcıların aşılarla ilgili ileri derecede zarar veren yanlış iddiaları içeren paylaşımların kaldırıldığı bir uygulama yürütüyordu. 23 Kasımdan itibaren bu uygulama son bulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN