Dijital oyunlara yapılan harcamalar yüzde 48 arttı

Dijital oyunlara yapılan harcamalar yüzde 48 arttı

Pandemiyle birlikte hayatımıza daha fazla giren dijitalleşme oyunlara da yansıdı. Kaset, cd ve birçok konsolun yerini almaya başlayan dijital oyunlara ayrılan zaman her geçen gün artıyor. Araştırmalara göre, pandemi dönemiyle birlikte oyunlara yapılan harcamaların ise yüzde 48 arttığı görüldü. Acer Türkiye Pazarlama Müdürü Sema Yıldız “Pandemi ile bilgisayarlar, oyun dünyasında ciddi anlamda güç kazanıyor ve hayatımızdaki rolü giderek daha önemli hale geliyor” dedi.

Bir dönemin vazgeçilmez oyun konsolları artık yerini dijitallere bıraktı. Nesillerce devam eden video oyunlarında kasetlerin, cd ve çiplerin yerini dijital oyunlar aldı. Hem ulaşılması kolay hem de oldukça fazla bir seçeneğe sahip olan dijital oyunlarda pazar her geçen gün hızla büyüyor.

Digital Report Türkiye’nin hazırladığı rapora göre, dijital oyunlara yapılan harcamalar neredeyse yüzde 50 arttı. Acer’in ana destekçisi olan Digital Report Dergisi ve DORinsight Araştırma Şirketi iş birliğiyle, 24 yaş üstü 464 kişi ile online anket yöntemi ile gerçekleştirilen Türkiye’nin dijital oyun alışkanlıkları araştırmasına göre katılımcıların yüzde 35’i en fazla 1-2 saat oyuna zaman ayırırken, pandemi dönemi ile oyuna ayrılan zamanın yüzde 69, oyunlara yapılan harcamaların ise yüzde 48 arttığı görüldü.

Katılımcıların yüzde 80’i aktif olarak dijital oyun oynarken, yüzde 53’ü bu platformlarda tanıştıkları kişilerle de iletişim kuruyorlar. En fazla tercih edilen dijital oyun bulmaca olurken, katılımcıların amaçları her zaman bu platformlarda iyi vakit geçirmek yönünde. Oyunun eğitim ve iş dünyasındaki yerini de sorgulayan araştırmanın katılımcılarına göre oyun temelli uygulamalar, öğrencilerin öğrenme motivasyonunu ve çalışan bağlılığını artırıyor. Araştırmaya göre oyuncuların yüzde 65’i dizüstü bilgisayardan beklediği özelliğin işlemci olduğunu ifade etti.

Öte yandan araştırmacılar oyun odaklı sunduğu gelişmiş özellikler ile öne çıkan bilgisayarları tercih ediyor. Bu alanda dikkat çeke Acer, araştırmaya göre oyuncular tarafından en çok tercih edilen markalardan biri olarak dikkat çekiyor. Acer Nitro 5, AMD Ryzen™ 5000 Serisi mobil işlemcileri veya Intel 11.Nesil işlemcileri ile hız ve performans açısından üst düzey bir oyun deneyimi sunarak oyuncuların işlemci odaklı bilgisayar seçiminde de işini kolaylaştırıyor.

PANDEMİYLE DAHA FAZLA GÜÇ KAZANDIK

Acer Türkiye Pazarlama Müdürü Sema Yıldız “Pandemi ile bilgisayarlar, oyun dünyasında ciddi anlamda güç kazanıyor ve hayatımızdaki rolü giderek daha önemli hale geliyor.

Bu dönemde insanların evde daha fazla vakit geçirmesi sonrasında, özelikle oyun bilgisayarı kategorilerine de ciddi ilgi artışı yaşandığını gördük. Acer olarak bu kategorideki ürün yelpazemiz son derece geniş. Oyuncu dizüstü bilgisayarlarımız arasında öne çıkan ürünlerden Acer Nitro 5, eğlenme ve hobi amaçlı oyun oynayan ve daha iyi bir performansa hazır olan kullanıcılar için geliştirilmiş, dengeli özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayar serisi. Predator ise daha yüksek donanımsal özelliklere sahip” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN