Dolandırıcıların yeni numarası deşifre oldu! Bir çok kişi WhatsApp üzerinden bu mesajı alıyor

Dolandırıcıların yeni numarası deşifre oldu! Bir çok kişi WhatsApp üzerinden bu mesajı alıyor

Dünya üzerinden en yaygın kullanılan mesajlaşma programı Whatsapp, dolandırıcıların yeni gözdesi oldu. Sistem üzerinden gelen bir mesajmış gibi Whatsapp'ı taklit eden tuzak dolu bir mesajı açıp okumak ya da tıklamak başınıza hesapta olmayan sorunlar açabilir. Dolandırıcılar mesajın inandırıcı olması için telefon rehberinde kayıtlı tanıdığınız güvendiğiniz birinin kimliğini bile kullanabiliyorlar.

Telefonumuza gelen bazı sahte mesajlar gerçek olamayacak kadar iyi görünebilir fakat o mesajı açıp okumadan önce bunların büyük bir çoğunluğunun dolandırıcıların size hazırladığı tuzaklardan ibaret olabileceğini aklınızdan çıkarmayın! İşte dolandırıcıların WhatsApp'ta sizi tuzağa düşürmek için son stratejisi.

KİMLİK AVI DOLANDIRICILIĞI NEDİR?

Dolandırıcılar her zaman kafamızı karıştırmak için bir çok şeytani plan hazırlar. Örneğin elektrik ve doğal gaz sözleşmeleriyle ilgili paylaştıkları son numaralarıyla birçok kişiyi kandırmayı başardılar. Dolandırıcılık mesajları bilinmeyen numaralardan, hatta güvendiğimiz bir kişi tarafından da iletilebilir.

whatsapp-2105015-1920.jpg

Peki dolandırıcılık bunun neresinde? WhatsApp'taki hileler genellikle tehlikeli kimlik avı girişimlerinden oluşur . Bu tür siber dolandırıcılar; kişisel verileri sağlamaya davet eden bir e-posta veya mesajdaki bağlantıya bizi tıklamaya yönlendirir. Bu şekilde, dolandırıcılar hassas bilgilere ve hatta banka hesabına erişim elde edebilirler.

İnsanları aldatan en önemli detay, her şeyden önce mesajın yetkili bir merciden geliyormuş gibi görünmesidir. Bu nedenle, bu tuzağa düşmemek için her zaman dikkatli olmamız gerekiyor.

İŞTE DOLANDIRICILARIN SON YÖNTEMİ

WhatsApp'ta dolandırıcıların son yöntemi ise, indirim kuponu tuzağı. Dolandırıcılık mesajları genellikle alıcıları teklifler ve indirim kuponlarıyla ikna etmeye çalışıyor. Örneğin, tanınmış bir mağaza zincirinin uzun süredir sahte bir indirim kuponı ortalarda dolaşıyor. WhatsApp'ta yayılan en son sahte indirim meselesi ise bir havayolu şirketinden geliyormuş gibi görünen bir indirim kuponu. Teklif edilen kupon iyi bir teklif gibi görünüyor: kim ücretsiz seyahat etmek istemez ki? Ancak, gerçekte havayolu şirketinin bununla hiçbir ilgisi yok. Bu yüzden dikkatli olun birçok kişi şu mesajı alıyor: “Tebrikler! Havayolu şirketinden size yeni hediye! Anket sayesinde 5 bin liralık seyahat hakkı kazanma fırsatına sahip olacaksınız"

mobile-1026122-1920.jpg

Bu tuzağın diğerlerinden farkı ise, anketin linkine tıklamaya gerek duyulmaması. Çünkü siber zorbalar, soruların tamamını cevapladığınızda kişisel bilgilerinizi ele geçirmiş olacaklar.

UNUTMAYIN ŞİRKETLER WHATSAPP ÜZERİNDEN MESAJLAŞMAŞ

Burada önemli olan detay, şirketlerin bizimle WhatsApp üzerinden iletişim kurmadığını hiçbir zaman unutmamak olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN