Mekanik klavye kullananlar dikkat! Güvenliğiniz tehlike altında

Mekanik klavye kullananlar dikkat! Güvenliğiniz tehlike altında

Düşük tepkime süreleriyle gamerların vazgeçilmezi olan mekanik klavyeler, kullanışlı olduğu kadar önemli bir dezavantajı da beraberinde getiriyor.

Sahip oldukları her tuşa ait ayrı bir mekanizmaları olduğu için diğer türevlerinden ayrılan mekanik klavyelerin tuşların içinde silikon ve plastik yerine metal parçalar ile gerçek yaylar bulunuyor.

Algılamadaki hızları nedeniyle gamerların özellikle e-sport müsabakalarında vazgeçilmez bir parçası haline gelen mekanik klavyler, ses konusunda ise önemli bir dezavantaj taşıyor.

İçlerinde bulunan mekanizmalar nedeniyle oldukça gürültülü çıkartabilen mekanik klavyelerin bu özelliği hackerların dikkatini çekmiş durumda.

KLAVYENİZİ DİNLEYEREK ŞİFRENİZİ ÖĞRENEBİLİRLER!

shiftdelete.net'te yer alan habere göre, Georgi Gerganov tarafından geliştirilen Keytap3, bir mikrofon yardımı ile klavyenizi dinleyerek hangi tuşlara bastığını algılayabiliyor. Gerganov, YouTube kanalında paylaştığı videoda, telefonunun mikrofonu yardımı ile bu uygulamayı gözler önüne serdi.

mekanik-klavye-2.jpg

Gerganov daha önce de benzer yazılımlar ortaya koymuştu. Ancak önceki uygulamalar çalışmaya başlamadan önce bir dizi önceden belirlenmiş kelime ve kelime öbeğine muhtaçtı. Aynı zamanda mikrofonun yerinin de değiştirilmemesi gerekiyordu.

EĞİTİME GEREK YOK

Yeni uygulama ise “eğitime” gerek duymuyor. Ayrıca yazılım için mikrofonun sadece yakın bir yerlerde olması yeterli.

Gerganov yeni yazılımının, tespit edilen tuş vuruşlarını ses benzerliklerine göre kümelediğini, ardından metnin varsayılan dilde harflerin kullanılma sıklığı hakkında istatistiksel bilgileri kullanarak çalıştığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN