Metaverse arsalarında milyon dolarlar havada uçuşuyor

Metaverse arsalarında  milyon dolarlar havada uçuşuyor

Geçmişte büyüklerimizin en çok söylediği sözlerden biri olan ‘buralar eskiden dutluktu’ lafı şimdi de Metaverse arsaları için gençler arasında popüler. Beklenenden oldukça hızlı gelişen teknoloji ağıyla birlikte, 3G, 5G, elektrikli araçlar, sanal para derken, ‘sanal gerçeklik’ de hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Artık ‘dijital arsa’larda bir Metaverse ürünü olarak ortaya çıkarken, burada da milyon dolarlar havada uçuşuyor.

ALİ YILDIRIM

Teknoloji son birkaç yılda hiç beklenmediği kadar hızlı bir değişime uğradı. 3G, 5G derken, dijital paralar daha fazla hayatımıza girdi elektrikli araçlar bile rekor satış rakamlarına imza attı. Dünyanın birçok yerinde bireyler yatırımlarını ve ticaretlerini bile artık kripto paralarla yapmaya başladı. Ticaretler bile Metaverse adı verilen sanal evrende dönmeye başladı.

Facebook’un duyurmasıyla birlikte dijital dünyaya hızla adapte olan Meta, geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, internet alemi olarak dikkat çekiyor. Metaverse, bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını bile sağlıyor. Son dönemin en çok dikkat çeken girişimlerinden biri olan ‘dijital arsa’da bir Metaverse ürünü olarak ortaya çıkıyor. Bir zamanların en meşhur sözlerinden olan ‘biz buralara geldiğimizde dutluktu’ lafı şimdi de Metaverse arsaları için söyleniyor.

Daha çok yeni olan sistem, satış platformlarında geleceğe yatırım gibi sunuluyor. Hem satılık hem de kiralık olan birçok dijital arsada Sandbox, Ovr gibi birçok Metaverse platformlarında şu anda milyon dolarlar havada uçuşuyor. Bu platformlar üzerinden satılan ya da kiralanan arsaların değerleri bile aynı gerçekte olduğu gibi bulunduğu konuma göre değişiyor. Alınan arsaya göre, o dijital varlık üzerine, ağaç, köpek kulübesi, depo hatta bir ev bile kurmak mümkün. Tabi bu da cebinize göre. Arsa dahil bu sistemde her şey ücretli. Ne TL ne dolar ne de euro geçiyor. Tek gerçek dijital paralar. Bugün TL karşılığında bir arsaya sahip olmak için 100 lirada yetiyor, 100 bin lirada verdiğiniz ücrete göre boyutlar ve konumlar değişiyor. En iyi 10 Metaverse arsa alma platformları da şöyle sıralanıyor:

* Sandbox

* Axie Infinity

* Decentraland

* Ovr

* Mana

* MatrixWorld Land Sale

* Next earth

* Dvision Network

* myneighboralice

* Blocktopıa.

2 AYDA BİRE 2 KATTI

Bugün Sandbox üzerinden satılan bir arsa ortalama en düşük 2.8 Ethereum, olarak satışa sunuluyor. Bunun yaklaşık bugün TL değeri yaklaşık 45 bin lira. Aynı arsanın 4 Kasım 2021’deki fiyatı da yaklaşık olarak 1 Ethereum olarak paylaşılmış. Böylece 2 aylık süreçte sanal arsanın değeri 1.8 Ethereum artış göstermiş.

ether.jpg

ANKARA DA YAVAŞ’LA METAVERSE’E DAHİL OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın Metaverse girişimi, kendisinin de belirttiği gibi, BLD 4.0 vizyonunun bir parçası. Yavaş, geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı bazı açıklamalarda BLD 4.0 vizyonundan bahsetmişti. Bu vizyon, belediye yönetimini dijital ortama taşımayı amaçlıyor, Ankaralılara yaşadıkları kenti birlikte yönetme fırsatı veriyordu. Yavaş “Ankara’mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki’den sonra Metaverse’un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’un 4’üncü test şehri oldu. BLD 4.0 vizyonumuzla Metaverse entegrasyonunu tamamlayacak, icraatlarımızla orada da olacağız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN