Musk Twitter'daki temizlik görevlilerini işten çıkardı: İşinizi robotlar yapacak

Musk Twitter'daki temizlik görevlilerini işten çıkardı: İşinizi robotlar yapacak

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk şirketteki 'kovulma ve istifalarla' gündemden düşmüyor. Son olarak Twitter’ın San Francisco’daki merkezinde çalışan temizlik görevlilerini işten çıkardığı ortaya çıkan Musk'ın ekibinin görevlilere, "İşlerinizi bundan sonra robotlar yapacak" dediği öğrenildi.

Twitter'ın yeni sahibi milyarder iş insanı Elon Musk'ın şirkette yaptığı 'yenilik ve değişimleri' gündemde olmaya ve tartışılmaya devam ediyor. Elon Musk son olarak, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ifşa skandalında rolü olduğu iddia edilen platformun avukatı James Baker'ın kovulduğunu duyurmuştu.

Musk'ın, bu kez de Twitter’ın San Francisco’daki merkezinde çalışan temizlik görevlilerinin işlerine son verildiği duyuruldu.

BBC Türkçe'de yer alan haber göre, California Eyalet Senatosu üyelerinden Scott Wiener, Musk’ın işçilerine değer vermediğini söyledi.

'MUSK, EMEKÇİLERİ KORUYAN YASALARI DELİYOR'

Wiener, “Kısa vadede Elon Musk’ın temizlikçilere insan gibi davrandığını görmek isterim. Onları Noel öncesinde işten atma fikrinden vazgeçip tekrar istihdam etmeli” dedi.

San Francisco Başsavcısı David Chiu da Elon Musk’ın yasaları ihlal ettiğine dair suçlamaları incelediğini belirterek “Musk’ın sicili, emekçileri koruyan yasaları deldiği örneklerle dolu” diye konuştu:

“Hiç şaşırmadım. İşçilerin sorunlarını anlıyorum. Bu meseleyi daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.”

Temizlik görevlileri ise konuya ilişkin şu açıklamaları yaptılar:

4 yıl şirkette çalışan Adrianna Villarreal, Noel’de ailesine yemek yapacak parasının olmayabileceğini anlatarak, "Ailelerimiz ve çocuklarımız için üzücü bir durum." dedi.

Temizlik görevlilerine geçen hafta işlerinin tehdit altında olduğu söylenmişti.

Temizlik İşçileri Sendikası Başkanı Olga Miranda, Pazartesi günü durumu protesto etmek için işçilerin greve gittiğini, bunun ardından da işçilerin sözleşmelerinin feshedildiğini aktardı:

“Bunu Noel’den 3 hafta önce yaptılar. Sendikalı olduğumuz için işten çıkarıldığımızı düşünüyorum.”

Julio Alvarado ise Twitter’da 10 yıldır sıcakkanlı şekilde çalıştığını fakat Ekim’de Musk’ın şirketi satın almasıyla birlikte işlerin değiştiğini anlattı: “İnsanlar tasasız şekilde çalışıyordu, şimdi endişeliler.”

TEMİZLİK GÖREVLİLERİ ÇALIŞIRKEN BAŞLARINA GÜVENLİK GÖREVLİSİ KOYMUŞ

Alvarado, Musk’ın göreve başlamasının ardından temizlik yaparken başlarında güvenlik görevlisi durmaya başladığını da ekliyor.

5d9708e0-77a2-11ed-94b2-efbc7109d3dd.jpg

Musk’ın ekibinden bir kişinin “Yakında zaten hepiniz işsiz kalacaksınız çünkü temizlikçilerin işlerini robotlar yapmaya başlayacak” dediğini de aktarıyor.

Bir yandan Meksika’daki ailesine para gönderen Alvaro, işsiz kalırsa faturaları ödeyemeyeceğinden endişeli:

“Kirayı ödeyecek param olmadığını söyleyebilirim. Sağlık sigortam da olmayacak. Ne yapacağımı bilmiyorum.”

Twitter’da beş yıldır çalışan Juana Laura Chavero Ramirez’iyse diyabet ilacını alamama ihtimali korkutuyor:

75d93590-77a2-11ed-94b2-efbc7109d3dd.jpg

“Bu felaket bir durum. Gelirimizi bir anda kaybediyoruz.”

TEMİZLİK GÖREVLİLERİ EYLEMDE

2018’den beri çalışan Adrianna Villarreal, Noel hediyesi de alamayacağını anlatıyor:

“Çocuklarımız bizden hediye bekleyecek. Ama masamıza bir tabak yemek bile koyamayabiliriz.”

San Francisco’da şu anda temizlik sektöründe çok az iş ilanı olduğu için başka yerlerde iş bulmaları da kolay değil.

Az sayıda temizlik görevlisi, San Francisco’daki Twitter binasının önündeki protestolarına Pazartesi’den beri devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN