Tapular Metaverse için hazır! O ilimizde çalışmalar tamam

Tapular Metaverse için hazır! O ilimizde çalışmalar tamam

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 boyutlu tapu-kadastro bilgilerini sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazır hale getiriyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 boyutlu kadastro projesi için harekete geçti. Metaverse ile daha önce uçaklardan aldığı görüntülerle kırk bin kilometre kare kentsel alanı olan Türkiye'nin şu ana kadar on bin kilometre kare üzerinde görüntülendi. Yüksek detay yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak ortaya çıktı.

Proje çerçevesinde 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri 3 boyutlu hale getirilerek gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile birleştirildi.

Sanal ortama entegre edilen veriler ile Türkiye, Metaverse gibi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazır hale geliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde akademisyenler ve uzmanların katılacağı Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor.

AMASYA'DA ÇALIŞMALAR TAMAM

Sabah'ın haberine göre, Pilot il olarak seçilen Amasya, Metaverse ortamında sunuma hazır hale geldi.
Şehrin dijital verileri akıllı şehirlerin, gayrimenkul pazarlama, kentsel dönüşüm, şehir planlama, gayrimenkul sigorta, afet yönetimi, 3 boyutlu oyun sektörü gibi alanların da temel teknolojik altlığını oluşturacak. Çalışma diğer illere yönelik sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN