Telefonunuzda Yüklü Olan Bu Uygulamalar Kolayca Verilerinizi Çalıyor! İşte Telefondan Kaldırılması Gereken O Uygulamalar

Telefonunuzda Yüklü Olan Bu Uygulamalar Kolayca Verilerinizi Çalıyor! İşte Telefondan Kaldırılması Gereken O Uygulamalar

Günümüzde teknoloji o kadar kullanışlı ki, neredeyse artık onsuz yapamıyoruz. Nerede olursak olalım, binlerce kilometre uzaktaki arkadaşlarımızı ve sevdiklerimizi görüntülü arayarak kolayca konuşabiliyoruz. Yine, dünyanın bir diğer tarafında neler olduğunu öğrenebilme fırsatına sahip olmak, hepimizi daha da birbirimize bağlı kılıyor...

Dolayısıyla cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar artık göz ardı edilemeyecek bir kullanışlılığa sahip olsalar da olumsuz yönlerini gizlerler. Bunlardan biri de akıllı çalışmanın yarattığı göz ve sırt rahatsızlığı gibi hiper bağlantı ve fiziksel rahatsızlıktır.

Diğeri ise siber suçluların, sanal dolandırıcıların kurbanı olma olasılığıdır. Ancak verilerimizin güvenliğine yalnızca uzmanların saldırdığını düşünmüyoruz. Aslında dikkatli olmalıyız çünkü bu ücretsiz uygulamaları kullanarak tecrübesiz bir kişi bile akıllı telefonumuza girebilir. Birçok kurban cep telefonlarının saldırıya uğradığını fark eder. SMS ve WhatsApp mesajları basit teknikler kullanılarak gözetlendi. Bu nedenle, aynı şeyin bizim başımıza gelmesinden korkuyorsak, bu haberi okuyarak sık kullanılan mekanizmaları ve bunların nasıl etkisiz hale getirileceğini keşfedeceğiz.

haberici.jpg

BU ÜCRETSİZ UYGULAMALAR VERİLERİNİZİ KOLAYCA ELE GEÇİREBİLİR!

Başka bir cep telefonundan SMS okumanızı sağlayan uygulamalar çok çeşitlidir. Çoğunlukla uzmanlar tarafından kullanılan iKeyMonitor gibi profesyonel olanlar ve Ebeveyn Kontrolü veya hırsızlık önleme gibi daha yaygın olarak kullanılanlar vardır. Bunlardan biri, telefonunuzun yerini tespit edebilen ve uzaktan fotoğraf çekebilen bir uygulama olan Lost Android. Ayrıca, gelen ve giden mesajları okuyabilmenizin yanı sıra kişi listenizi kontrol edebilmenizi sağlar. Uygulama, azaltılmış işlevlere sahip ücretsiz sürümde kolayca indirilebilir. Uygulama bir Google hesabı üzerinden kullanılabilir. Bir diğeri, ebeveyn kontrolü işlevlerine sahip olan ve Android ve iOS için kullanılabilen SaferKid Metin İzleme. Tüm bu uygulamaları kullanmak oldukça basittir ancak kontrol etmek istediğiniz cihazın kilit açma koduna ihtiyaçları vardır.

haberci2.jpg

UYGULAMALARI KALDIRMAK

Başka birinin akıllı telefonuna gizlice girme teknikleri var. Siber suçlular, birine acil bir mesaj gönderme kisvesi altında, yukarıda açıklanan uygulamaları yüklemeyi başarır. Diğer bir olasılık da, her tuş vuruşunu, dolayısıyla şifreleri ve hassas kodları kaydedebilen bir program olan keylogging'i kurmaktır. Cep telefonumuzun olası bir bilgisayar korsanının maskesini kaldırmak için yapılacak ilk şey, yüklü uygulamaları kontrol etmektir. Bunu anlamanızın en kolay yolu, pilin hızla bitmesi. Güvenlik Ayarları ve Cihaz Yöneticileri veya iPhone Boş Alanı bölümünde yukarıdaki uygulamaların gerektirdiği yönetici izinlerini kontrol etmenizde fayda var. İkinci durum, iOS işletim sistemimiz varsa, cep telefonunuzda bulursanız, uygulamaların kaldırılmasını iki kez kontrol etmek daha iyidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN