Windows 10 bilgisayarımın ekran kartını nasıl öğrenebilirim?

Windows 10 bilgisayarımın ekran kartını nasıl öğrenebilirim?

Ekran kartı bir bilgisayarın en önemli parçaları arasında yer alır. Windows 10 kullanıcıların en çok merak ettiği soruların başında 'bilgisayarımın ekran kartını nasıl öğrenebilirim?' sorusu yer alır. Peki bir bilgisayarın ekran kartının hangi model ve marka olduğu nasıl öğrenilir. İşte bu sorunun yanıtı.

Windows 10 bilgisayarımın ekran kartını nasıl öğrenebilirim? Windows 10'da bilgisayarınızın ekran kartını öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Başlat menüsünden Ayarlar'a girin.
  2. Ayarlar penceresinde Sistem seçeneğine tıklayın.
  3. Sol menüde, cihazınızın donanımı hakkında bilgi veren ekranı bulun. Burada, cihazınızın ekran kartını öğrenmek için Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın.
  4. Açılan pencerede, Aygıt Yöneticisi seçeneğine tıklayın.
  5. Aygıt Yöneticisi'nde, Ekran kartları bölümünü bulun ve tıklayın.
  6. Bu bölümde, bilgisayarınızın tüm ekran kartları listelenir. Ekran kartınızın adı, modeli ve sürüm numarası burada görüntülenir.

Not: Bilgisayarınızda birden fazla ekran kartı varsa, listede hepsi görüntülenecektir. Doğru ekran kartını seçtiğinizden emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN