Windows'un sinir bozucu özelliği! Şimdi de Android'e geliyor

Windows'un sinir bozucu özelliği! Şimdi de Android'e geliyor

Windows işletim sisteminde yer alan sinir bozucu özellik "yapışkan tuşlar", şimdi de Android'e geliyor! Peki nasıl çalışacak? İşte ayrıntılar...

Android 14 QPR3'ün Haziran'a kadar resmi olarak yayınlanmayacak olmasına rağmen, beta sürümleri sayesinde yeni özelliklerin neler getireceği hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. İkinci Android 14 QPR3 beta sürümü, bu hafta kullanıcılara sunuldu ve yapılan açıklamalara göre Windows'un sinir bozucu klavye özelliği olan yapışkan tuşlar, Android işletim sistemine geliyor.

Android araştırmacısı Mishaal Rahman'ın açıklamalarına göre, yeni sürümle birlikte bir dizi büyük ve küçük değişikliklerin yanı sıra fiziksel klavyeler için yapışkan tuşlar desteği de sunulacak.

ANDROİD'E YAPIŞKAN TUŞLAR GELİYOR

android.webp

Google, Android 14 QPR3 ile birlikte akıllı telefonlar, katlanabilir cihazlar ve tabletlerde harici klavyelere yönelik destekleri artıracak. Özellikle fiziksel engellilere yardımcı olmayı amaçlayan erişilebilirlik odaklı klavye ayarları, Windows cihazlarında yaygın olarak kullanılan özellikler arasında bulunuyor.

Yapışkan tuşlar özelliği, kullanıcıların düğmelere basılı tutmadan erişmelerini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, sık kullanılan değiştirici tuşlara (Shift/Ctrl/Alt gibi) aynı anda basmaları gerekmeden kolayca erişebilecekler.

Android 14 ile birlikte, fiziksel klavye bağlantısı yapıldığında yapışkan tuşlar özelliğini kullanmak için ek bir ayar yapmaya gerek olmayacak.

Bu yeni özellikler, Android işletim sisteminin kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Android 14 QPR3'ün resmi olarak yayınlanmasıyla birlikte, bu özelliklerin daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN