YouTube’tan önemli adım: TV dünyasına giriyor

YouTube’tan önemli adım: TV dünyasına giriyor

Popüler video platformu YouTube, TV dünyasına giriyor. Şirket, kitaplığınki filmlere ek olarak binlerce TV programı sundu.

Birçok kişi için YouTube, hala reklam destekli ücretsiz bir video platformu olarak yer alıyor. Şimdi de şirket, TV alanında yeni bir adım atıyor. Bu adımla birlikte YouTube, ücretsiz olarak izleyebileceğiniz film seçeneklerinin yanı sıra binlerce dizi bölümü sunuyor.

YouTube, yaptığı bir duyuruda reklamlı ücretsiz TV programları ABD’li kullanıcılara sunduğunu söyledi. Bununla birlikte pek çok TV programı kitaplıkta yer aldı. Eklenen programlar arasında Hell’s Kitchen, Andromeda, Heartland ve Unsolved Mysteries gibi TV şovları yer alıyor. Şirket, görüntüleme deneyiminin ‘yepyeni akıcı navigasyon‘ içerdiğini söylüyor.

Platform, mevcut olan 1.500 filme ek olarak yaklaşık 4 bin ücretsiz TV bölümü sunacak. Bunun yanı sıra kitaplıktaki birçok bölüm 5.1 ses desteğine ve 1080p görüntüleme seçeneğine sahip olacak.

YouTube’un bu hizmeti onu, Peacock, Disney+ ve Tubi gibi reklam destekli TV ve akış hizmetleriyle rekabete sokacak. Şirket, eklediği ücretsiz TV programlarıyla, ABD’li kullanıcıları platformuna bağlı tutmayı umuyor. Birden fazla dizinin çoğu bölümüne sahip olmak aynı zamanda kullanıcıların Netflix gibi diğer platformlara gitmesinin de önüne geçecek.

Geçen yıla kadar YouTube, YouTube Originals aracılığıyla içerik boşluklarını doldurmaya çalışıyordu. Ancak 2022’nin başlarında bu amaçlarından vazgeçtiğini duyurdu. Platform özellikle Cobra Kai gibi şovlarıyla başarı elde etti, ancak Amazon Prime ve Netflix gibi hizmetler için bir tehdit oluşturmadı. Tüm bunlara rağmen YouTube’un son hamlesinden beklentiler oldukça büyük.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN