YTÜ’lü genç mühendislerden Avrupa’ya teknoloji atağı: ICARUS yola çıktı

YTÜ’lü genç mühendislerden Avrupa’ya teknoloji atağı: ICARUS yola çıktı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yerli imkânlarla geliştirdiği elektrikli yarış aracı ICARUS, İstanbul’da Otağ-ı Hümayun’dan uğurlandı. Hedef: Avrupa pistlerinde Türkiye’yi zirveye taşımak.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen yerli ve elektrikli yarış aracı ICARUS, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katıldığı törenle tanıtıldı. Osmanlı padişahlarının seferlere çıkarken karargâh kurduğu Otağ-ı Hümayun’dan yola çıkan ICARUS, Türkiye’yi Avrupa pistlerinde temsil etmeye hazırlanıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü’nün (AESK) mühendislik tutkusuyla hayata geçirdiği ICARUS, yalnızca teknik bir başarı değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve inovasyon vizyonunun güçlü bir sembolü olarak öne çıkıyor. İstanbul’un tarihi atmosferinde gerçekleşen tanıtım töreni, genç mühendislerin uluslararası rekabette söz sahibi olma hedefini gözler önüne serdi.

screenshot-5.jpg

VALİ GÜL: “ICARUS, MİLLİ TEKNOLOJİNİN SAHADAKİ TEMSİLCİSİ”

Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, Milli Teknoloji Hamlesi’nin başarısında insan kaynağının belirleyici rolüne dikkat çekerek, “ICARUS, genç mühendislerimizin Türkiye’nin teknolojik geleceğine sunduğu değerli bir katkı. Böylesi projelerle yalnızca teknik kabiliyet değil, aynı zamanda vizyon ve cesaret sergileniyor” dedi.

Vali Gül, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kurumların sadece bilgi üretmediğini, aynı zamanda ülkenin geleceğini şekillendiren genç kadroları yetiştirdiğini vurguladı.

REKTÖR DEBİK: “ICARUS, HAYAL GÜCÜYLE GERÇEKLEŞMİŞ BİR BAŞARI”

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik ise AESK’nin 21 yıllık birikimine dikkat çekerek, ICARUS’un bu tecrübenin son halkası olduğunu ifade etti. “Bu araç yalnızca bir yarış arabası değil, disiplinli çalışmanın, mühendislik zekâsının ve öğrencilerimizin inancının vücut bulmuş halidir” diyen Debik, kulübün bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza attığını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’te performans ve yerlilik birinciliği kazanan Nova ve Avrupa’da 4.’lük ve 5.’lik elde eden Vega’dan sonra ICARUS’un Polonya’daki Shell Eco-Marathon’da zirveyi hedeflediğini belirten Debik, “Bu yarıştan birincilikle döneceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

5-001.jpg

ICARUS: MÜHENDİSLİĞİN VE İNOVASYONUN YENİ YÜZÜ

Tamamen yerli imkanlarla tasarlanan ICARUS, teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Aerodinamik tasarımda yapılan iyileştirmeler sayesinde hava direnci %30 oranında azaltıldı. Özel kaplamalı ön teker tasarımı ve hafif gövde yapısıyla önceki modellere göre %36 daha hafif olan araç, performans ve enerji verimliliğinde yeni bir seviyeye ulaştı.

Enerji yoğunluğu artırılmış batarya paketi ve yüksek verimliliğe sahip yeni motor sürücüsü ile desteklenen ICARUS, %10 daha fazla güç sağlayabiliyor. Ayrıca entegre edilen gelişmiş telemetri sistemi sayesinde, yarış sırasında %20 daha hızlı veri iletimi sağlanarak anlık analiz ve stratejik karar alma imkânı sunuluyor.

3-001.jpg

SADECE BİR ARAÇ DEĞİL, GELECEĞE YAZILMIŞ BİR MANİFESTO

AESK ekibi için ICARUS, bir yarış otomobilinden öte bir misyon taşıyor. Genç mühendisler, bu projeyle sadece teknik yeterliliklerini değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik, çevresel duyarlılık ve takım ruhunu ön planda tutarak geleceğin mobilite vizyonuna katkı sunmayı amaçlıyor.

Tanıtımda vurgulandığı gibi ICARUS, Türkiye’nin mühendislik potansiyelini uluslararası sahneye taşıyan bir vitrin, gençliğin hayal gücüyle şekillendirdiği bir başarı öyküsü olarak tarihe geçmeye aday.

HEDEF: AVRUPA’DA ZİRVE

ICARUS’un ilk durağı, Avrupa’nın en prestijli verimlilik yarışlarından biri olan Shell Eco-Marathon olacak. Daha önceki araçlarla Avrupa’da dereceler elde eden AESK, bu kez ICARUS ile hedefini daha da yükseğe koydu: Polonya’da birincilik kupasını Türkiye’ye getirmek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN