Tepebaşı Belediyesi 'Sosyal Sorumluluk' kategorisinde ödülünü aldı

Tepebaşı Belediyesi 'Sosyal Sorumluluk' kategorisinde ödülünü aldı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin, 35 belediyenin 102 proje ile başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda, ödüller sahiplerini buldu.

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi projesi ile “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek ve paylaşılmasını sağlamak amacı ile düzenlenen 11. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması Ödülleri, sahiplerine törenle verildi.

Ödül töreni, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin İzmir'de Suat Taner Sanat Merkezi'nde düzenlediği 34. olağan meclis toplantısının ardından düzenlendi. Törene Tepebaşı Belediyesi adına Meclis Üyesi Nazan Erşahin katıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile üye belediyelerin başkan ve yöneticilerinin bulunduğu toplantının ardından Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması ödül törenine geçildi.

"Sosyal Sorumluluk", "Sağlıklı Şehir Planlaması", "Sağlıklı Yaşam", "Sağlıklı Çevre" olmak üzere 4 kategoride düzenlenen yarışmada bu yıl toplam 102 proje değerlendirildi. Tepebaşı Belediyesi de törende, büyükşehir ilçe belediyeleri arasında “Sosyal Sorumluluk” kategori ödülünü aldı. Tepebaşı Belediyesi’nin ödülünü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Erşahin’e takdim etti.

TEPEBAŞI SOSYAL KULUÇKA MERKEZİ

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde Aralık 2018’de hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, öncelikli olarak gençlerin ve toplumun her kesiminin, iş dünyasına girişlerinde var olan sorunlarının çözülmesi üzerine çalışmalara ev sahipliği yapıyor.
Merkezde gençlerin iş hayatında daha etkin rol alabilmeleri için mültecilerin de faydalanacağı başta girişimcilik olmak üzere pek çok konuda eğitim çalışması gerçekleştiriliyor. Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, serbest iş kurma fırsatlarının destek ve teşvik edilerek yeni istihdam alanları yaratılmasını da sağlamayı amaçlıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitim çalışmaları ile gençlerin desteğe açık yatırımcılara ulaşabilmesi, bilişim sektöründe istihdam sorunu olmasına rağmen sektöre dönük çalışmalar yapan gençlere fırsat verilmesi, yabancı dil eksikliğinden dolayı ilgilendikleri sektöre ilişkin yeterli araştırma yapamayan, yol gösterici zorluğu çeken ve bu nedenle nasıl hareket edeceğini bilemeyen gençlere destek olunuyor. Merkezde, tasarım alanında eğitim gören öğrencilerin kullanması için 3D yazıcı olanağı da sunuluyor.

Merkezde şimdiye kadar sosyal girişimcilik eğitimleri, sosyal iş kurma eğitimleri, University4Society Maratonu, iş fikri değerlendirme toplantısı, girişimcilik buluşmaları, dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri, proje döngüsü yönetimi eğitimi, CV hazırlamanın püf noktaları atölyesi, STK buluşması, Impact Hub Istanbul Fikir Geliştirme Atölyesi, Party Bridges Projesi Katılım Köprüsü Fikir Atölyesi, Factory 2020, Wear Up Nature, Map The Gap Projesi Hekaton Etkinliği, Shop 2 Designers Marka Lansmanı, Çiftçiler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi, film gecesi ve proje eğitimleri gibi çok sayıda faaliyet gerçekleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN