TFF yeni yabancı kuralı için kararını verdi! Süper Lig'de yabancı sınırı kaç olacak?

TFF yeni yabancı kuralı için kararını verdi! Süper Lig'de yabancı sınırı kaç olacak?

Süper Lig'de bir süredir konuşulan yabancı oyuncu sınırının düşürülmesi, TFF ile Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Futbolseverler, 'Yabancı oyuncu kuralı değişti mi ve ne zaman değişecek?' sorusunun yanıtını sosyal medyada tartışırken, şu an 28 kişilik futbol takımında oynatılabilen 14 yabancı oyuncunun, önümüzdeki sezondan itibaren azaltılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte detaylar...

'Süper Lig'de yabancı oyuncu sınırı kaç?', 'Yabancı kuralı değişti mi?', 'Yabancı futbolcu sınırı kaç olacak?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. TFF, bir süredir değiştirmek istediği yabancı oyuncu kuralı için somut adımlar atmaya başladı. Kulüplerle görüşme gerçekleştiren TFF'nin, 2020-21 sezonundan itibaren değişiklik yapması bekleniyor. Detaylar haberimizde...

SÜPER LİG'DE YABANCI OYUNCU SINIRI KAÇ?

2019-20 sezonu itibariyle Süper Lig'de yer alan futbol takımları, kayıt yaptırabildikleri 28 kişilik kadrolarında 14 yabancı futbolcuya yer verebiliyor. Maçlarda sahaya çıkan 11 futbolcu için yerli-yabancı sınırı bulunmuyor. 14 futbolcunun tamamı ilk 11'de ve kulübede yer alabilir.

GÜNCEL PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

SÜPER LİG'DE YABANCI KURALI DEĞİŞECEK Mİ?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği'nin, federasyonun İstanbul Riva'daki tesislerinde gerçekleştirdiği toplantıda, yabancı futbolcu sınırının düşürülmesi konusu ele alındı. Henüz kesin karar çıkmamakla birlikte, 2020-21 sezonundan itibaren yabancı kuralının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YABANCI OYUNCU SINIRI KAÇ OLACAK?

* 14 olan yabancı futbolcu sınırının, önümüzdeki 3 yıl içinde kademeli olarak 12-10-8 şeklinde düşürülmesi bekleniyor.

* 3 yılın sonunda sahada en fazla 8 yabancı oyuncunun yer alacağı bir düzenlemenin benimseneceği belirtiliyor. Kulüplerin bir kısmı bunu destekliyor fakat bir kısmı karşı çıkıyor.

* Yeni düzenlemede altyapıdan 1 ya da 2 oyuncunun ilk 11'de olması planlanıyor.

SÜPER LİG MAÇLARI ŞİFRESİZ Mİ YAYINLANACAK?

Hayır, yayıncı kuruluş Bein Sports'un bu konuda herhangi bir kararı bulunmuyor. Süper Lig ve 1. Lig maçları daha önce olduğu gibi Digiturk platformundan şifreli olarak ekranlara gelecek.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

SÜPER LİG MAÇLARI NASIL İZLENİR?

Maç saatinde MAÇ LİNKİ yazan yere tıklayarak Süper Lig müsabakalarını izleyebilirsiniz. Ayrıca maçların canlı skor takibini BURAYA tıklayarak yapabilirsiniz.

Öte yandan maç öncesi ve sonrası canlı yayınları, karşılaşmaların bitmesiyle beraber uydudan yayın yapan şifresiz kanal 'Bein Sports Haber' ekranlarından takip edebilirsiniz. Teknik direktörlerin basın toplantıları, futbolcuların maç sonu röportajları, Bein Sports Haber kanalında şifresiz olarak ekranlara gelecek.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

ZELJKO BRADOVIC FENERBAHÇE'DEN NEDEN AYRILDI?

FENERBAHÇE SARUNAS JASIKEVICIUS İLE ANLAŞTI MI?

MAURIZIO GHERARDINI'DAN FENERBAHÇE KARARI!

EUROLEAGUE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN