The Royal Lyceum Theatre 2021 yazına kadar kapalı olacak

The Royal Lyceum Theatre 2021 yazına kadar kapalı olacak

Edinburgh’daki The Royal Lyceum Theatre, ayakta kalabilmek için 2021 yazına kadar kapalı kalarak 'kış uykusuna' yatacağını duyurdu.

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart 2020’de mekanını kapatan tiyatro, 700 bin euro (6 Milyon TL) üzerinde bilet ve ticaret geliri kaybettiğini açıkladı.

Lyceum Theatrer’dan yapılan açıklamada, “Hükümet, sosyal mesafeli tedbirlerin en azından yıl sonuna kadar uygulanacağına açıkladı. Şu anda bilet satışlarından, barlardan, programlardan gelir elde etme şansımızın olmadığı uzun bir dönemle karşı karşıyayız” diyerek tüm yapımlarını iptal ettiğini söyledi.

Tiyatronun, Creative Scotland ve Edinburgh Şehri Konseyi’nden gelen parayla ancak Kasım 2020’ye kadar ayakta kalabileceği belirtildi.

'TİYATROYU YAŞATMAK İÇİN 'KIŞ UYKUSU' DÖNEMİNE GİRECEĞİZ'

Tiyatronun sanat yönetmeni David Greig, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu, endüstrimiz için eşi benzeri görülmemiş pandemi nedeniyle korkunç sıkıntılarda tiyatrolar olduğunu görüyoruz. Shakespeare Globe, Royal Shakespeare, Derngate ve National Theatre gibi tiyatrolar da virüsün kurbanı oldu. Korkarım ki böyle giderse bu saydığım tiyatrolar virüsün kurbanı olan son tiyatrolar olmayacak!”

Tiyatroyu yaşatmak için “kış uykusu” dönemine gireceklerini açıklayan sanat yönetmeni Greig, “Bu kış uykusu dönemine girmek, Kovid-19’un karanlık kışı boyunca sahip olduğumuz sınırlı kaynağı korumamıza ve umarım ilkbaharda, tekrar sahnemizi açmamıza izin verecektir” diyerek hükümetin önlem planlarına bağlı olarak 2021 ilkbahar sezonunda tiyatroyu yeniden açmayı planladıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN