THY uçuşları ne zaman başlıyor? Yurt içi ve yurt dışı uçuş yasağı ne zaman kalkacak? Sevindiren haber geldi

THY uçuşları ne zaman başlıyor? Yurt içi ve yurt dışı uçuş yasağı ne zaman kalkacak? Sevindiren haber geldi

İç hat uçuşları ne zaman başlayacak? Dış hat uçuşları ne zaman başlayacak sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı dolayısıyla mart ayında durdurulan uçuşlar yeniden başlıyor. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçuş takvimini açıkladı. 1 Haziran'da 5 şehre, 4 Haziran'da ise toplamda 23 şehre uçuş düzenlenecek. İşte detaylar...

'THY uçuşları başladı mı?', 'Yurt içi ve yurt dışı uçuş yasağı ne zaman kalkıyor?' THY iç hat ve dış hat uçuş tarihi belli oldu mu?' sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, ilk iç hat uçuşun 1 Haziran 2020 Pazartesi günü İstanbul'dan Ankara'ya yapılacağını söyledi. THY'nin dış hat uçuşları ise 18 Haziran 2020 Pazar günü yeniden başlayacak. Detaylar haberimizde...

UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, seyahat kısıtlamasının 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren kaldırılması kararının ardından THY'nin sefere başlayacağı günü Twitter hesabından açıkladı.

Yahya Üstün, "Bu kadar hasret yeter! 1 Haziran itibarıyla yeniden ait olduğumuz yerde gökyüzünde olacağız" ifadelerini kullandı.

İLK UÇUŞ SEFERİ BELLİ OLDU

THY'nin ilk uçuşu 1 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 10.00'da İstanbul'dan Ankara'ya düzenlenecek. İstanbul-Ankara arası uçuşta 'ekonomi' bilet fiyatı 191 TL'den satışa çıktı.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a karşılıklı THY seferlerinin aynı gün başlatılması bekleniyor. 4 Haziran 2020 Perşembe günüyse toplamda 23 ile uçuş yapılacak.

SIKI TEDBİRLER UYGULANACAK

Öte yandan alınan tedbirler kapsamında seferlerde yolcuların beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak ve uçak altına kabul edilecek. Ayrıca, 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.

YURT DIŞI UÇUŞ YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, THY seferlerinin dış hatta 18 Haziran 2020 Pazar gününe kadar uzatıldığını söylemişti. Fakat konuyla ilgili henüz detaylı bilgi bulunmuyor.

Son dakika haberlerini KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ UÇUŞLAR 1 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, covid-19 salgın hastalığı nedeniyle mart ayında durdurulan uçak seferlerinin 1 Haziran'da yeniden başlayacağını açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, "Covid-19'a karşı hazırlıklarını yaparak sertifikalarını alan havalimanlarımızda uçuşları başlatıyoruz. Şu ana kadar 6 havalimanımız sertifikasını aldı. 2 ay aradan sonra ilk seferimizi de 1 Haziran günü saat 10.00'da İstanbul Havalimanından Esenboğa Havalimanına yapıyoruz. Ülkemiz gibi havayollarımız da kalkış yapacak. Tedbirlerimizi alacağız ancak normalleşme adımlarımızı da atacağız. 1 Haziran'da İstanbul'dan Ankara'nın yanı sıra İzmir'e, Antalya'ya ve Trabzon'a da uçuş seferleri gerçekleştirilecek. Diğer havalimanlarımızda da uçuşlarımız kademeli olarak açılacak" ifadelerini kullandı.

HAVALİMANLARINA YENİ DÜZENLEME

Karaismailoğlu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tüm havalimanlarında başarıyla alınan önlemlere ek olarak normalleşme sürecinde yeni uygulamaların hayata geçirileceğini kaydetti.

Havalimanlarında tedbir çerçevesinde corona virüsüne karşı sertifikasyon programı yaptıklarına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, söz konusu sertifikasyon programı ile tüm havalimanlarının tekrar düzenlenmeye başlandığının altını çizdi.

'SALGIN SERTİFİKASI' ALAMAYAN HAVALİMANLARI AÇILMAYACAK

'Salgın Sertifikası'nın sadece havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, yer hizmetleri kuruluşlarını değil aynı zamanda havalimanına yolcu getiren ulaşım araçları ile yolcular da dahil olmak üzere, her bir kurum/kuruluşun kendi bünyesinde alması gerekli tedbirleri de içermesi nedeniyle önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sertifikasyon genelgemizin yayımlamamızın ardından Bakanlığımız tarafından eğitim, bilgilendirme, denetim ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı. Bu süreçte havayolu taşımacılığı ile seyahat edecek vatandaşlarımız ile sektörde hizmet veren tüm çalışanların sağlıklarının korunmasına yönelik tedbirler detaylıca belirledik. Salgına karşı havalimanlarında dört ana unsur üzerinde durduk. Bunlar; herkesin maske takma mecburiyeti, sosyal mesafeye tam uyum, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması, çalışanlarca riske uygun koruyucu teçhizat kullanılmasıdır."

"ŞARTLARI KARŞILAYAN HAVALİMANINA SERTİFİKA VERDİK"

Karaismailoğlu, tüm şartları karşılayan havalimanlarına Bakanlık olarak sertifika verilmeye başlandığını bildirdi. Bakan Karaismailoğlu, bu kapsamda İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının sertifika almaya hak kazandığını açıklayarak, 1 Haziran'da ilk sefer öncesinde İstanbul Havalimanının sertifikasının İGA yönetimine verileceğini söyledi.

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN