Ticaret Bakanı Pekcan mama fiyatlarındaki artışta doları suçladı

Ticaret Bakanı Pekcan mama fiyatlarındaki artışta doları suçladı

"Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” diyen Bakan Albayrak'ın tersine, Ticaret Bakanı Pekcan, bebeklerin temel besin maddesi olan bebek mamalarındaki artışla ilgili dolardaki artışa dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün soru önergesine cevap veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bebek mamalarındaki fiyatların artmasına ilişkin “Sektörde yerli üretimin oldukça sınırlı olması ve ithal malların hakimiyeti nedeniyle ithal girdilerinden oluşan ürün fiyatının temel olarak döviz kurlarındaki değişiklikler nedeniyle arttığı anlaşılmıştır” dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan, CHP’li Gök’ün bebek maması fiyatlarında gerçekleşen artış, marketlerde mamalara hırsız alarmı takılması ve yaşanan hırsızlık olaylarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Pekcan, Bakanlığın Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan resmi verilerin göz önünde bulundurulduğunu söyleyerek “İlgili firmalar ve sektör temsilcileri ile yürütülen yazışma ve toplantılar neticesinde elde edilen verilerle hazırlanan inceleme sonuçları temel alınarak, sektör yerli üretimin oldukça sınırlı olması ve ithal malların hakimiyeti nedeniyle ithal girdilerinden oluşan ürün fiyatının temel olarak döviz kurlarındaki değişiklikler nedeniyle arttığı anlaşılmıştır” dedi.

MAMAYA ALARM “PİYASA İÇİ ÖNLEM” İMİŞ!

Bakan Pekcan, ayrıca bakanlığın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna uygun olarak denetim ve tespitlerde bulunduğuna değinerek, “Perakende ticarette tüketici haklarının korunması amacıyla satıştan kaçınma, fiyat etiketi, ticari reklamlar gibi düzenlemeler getirmekte ve Bakanlığımız bu yönde denetim ve tespitlerde bulunmaktadır. Bebek maması ve bebek bezi ürünlerine alarm takılması uygulamasının ise piyasa içi alınan bir önlem olduğu tespit edilmiştir” dedi.

MAMAYA ALARM TAKILMASI UTANÇ VERİCİ 

Gök, bakana yönelttiği önergede, ekonomik kriz koşulları temel tüketim ürünlerinin fiyatlarını yüksek oranlarda arttırdığını belirterek, “Söz konusu süreçte bebek mamalarına gelen zamlar ailelerin belini bükmüş, asgari ücretle geçim mücadelesi veren ebeveynler bebek maması alamadıkları için kendi imkanlarıyla evde ürettikleri besin değerleri düşük gıdaları karıştırmak suretiyle yaptıkları yiyecekler ile çocuklarının karnını doyurmaya çalışmaktadırlar. Bebek maması fiyatlarının aşırı yükselmesi sebebiyle marketler pahalı ürünlere takılan alarmları mamalara uygulamaya başlamışlardır. Ülkemizin geçim koşullarının ortaya çıkardığı tablo gün geçtikçe utanç verici manzaraların artmasına sebep olmakta, yurttaşlarımız özellikle temel tüketim ürünlerinin fiyatlarının toplumun alım gücüne uygun seviyelerde satışa sunulmasını talep etmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN ALBAYRAK 'KURA BAKMIYORUM' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Yeni Ekonomi Programı (YEP) açıkladığı toplantının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kur yükselişi ile ilgili soruya, “Kur benim için hiç önemli değil, hiç oraya bakmıyorum” yanıtını vermişti.

NTV yayınında Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendiren Dünya Gazetesi yazarı ve yönetim kurulu başkanı Hakan Güldağ, Albayrak'a toplantı çıkışında döviz kurlarındaki durumu sorduğunu aktarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN