Times: İran, ABD'nin müttefiklerini böldü

Times: İran, ABD'nin müttefiklerini böldü

Times gazetesi, İran'ın nükleer programı askıya alması ile başlayan süreçte ABD'nin müttefiklerini yaptırımlar konusunda ikiye bölmeyi başardığını yazdı.

Times gazetesi, İran'ın 2015'te varılan nükleer anlaşmada öngörülen kısıtlamaları aştığını açıklamasıyla, ABD ve müttefiklerinin bu konuda bir bölünme yaşadığını yazdı.

ESPER'İN ÇABALARI BAŞARISIZ OLDU

Gazete, Amerikan Savunma Bakanı Vekili Mark Esper'in Brüksel'deki NATO toplantısında, müttefiklerini İran'a karşı küresel koalisyona katmaya çalıştığını, ancak bunda başarılı olamadığını söylüyor.

Esper'in Avrupalı güçlere, Tahran'ın "nükleer şantajına" boyun eğmeme çağrısı yaptığı, ancak toplantıdan eli boş döndüğü kaydediliyor.

Gazete, Esper'in ABD'nin müttefiklerini İran'la gerilimin uluslararası bir tepki gerektiren, küresel bir sorun olduğuna ikna etmeye çalıştı.

Ancak Avrupalı diplomatlar, NATO'nun ABD ve İran arasındaki gerilimin içine çekilmesine izin verme konusunda bir isteksizlik olduğunu söylüyor. Bunun yerine, bölgede savaş şansını azaltmaya odaklanılması gerektiğini belirtiyorlar.

TAHRAN DİRENİŞİN BAŞARILI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Financial Times'ta ise, "Tahran, ABD'ye direnişin işe yaradığından emin" başlıklı haber dikkat çekiyor. Tahran mahreçli haberde, İran'ın son iki haftadır ABD'nin "komşu ülkelere müdahalelerine son verme, füze programını kısıtlama ve Amerikan ambargolarına karşı yardım isteme, baskılarına karşı koyduğu belirtiliyor.

Tahran'ın bir de Amerikan insansız hava aracı vurduğunu hatırlatan gazete, ABD Başkanı Donald Trump'ın karşı saldırıya dakikalar kala bundan vazgeçtiğini söylediğini belirtiyor.

Financial Times, bu saldırıdan kurtulmanın İran'ın lider kadrosunu, geri adım atmamanın doğru yaklaşım olduğuna ikna ettiğini" söylüyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN