TRT2'den festival gibi film kuşağı

TRT2'den festival gibi film kuşağı

TRT, ağustos boyunca dünya festivallerinde ödüllere doymayan nitelikli yapımları her akşam TRT2Filmleri kuşağında izleyiciyle buluşturacak. Evlerimizi sinema salonuna dönüştürecek yapımlar arasında 2 dalda Oscar’a aday gösterilen ‘Honeyland’, Stephane Meunier’in ‘Evim Güzel Evim’, Elia Suleiman’ın ‘Burası Cennet Olmalı’, Asghar Farhadi’nin ‘Herkes Biliyor’ gibi televizyonda ilk kez yayınlanacak sekiz yapım da yer alıyor.

KARAR / SALİHA SULTAN

TRT, ağustos ayı boyunca TRT2 ekranlarında yayınlayacağı birbirinden nitelikli yapımlarla yaz günlerini film festivaline dönüştürüyor. Dünyanın seçkin film festivallerinde ödüller alan toplam 31 yerli-yabancı filmin izleyiciyle buluşacağı TRT2 Filmleri kuşağında ilk olarak Peter Farreley’in 2018’de en iyi film, en iyi yardımcı oyuncu, en iyi özgün senaryo dallarında Oscar alan ‘Yeşil Rehber’ filmi ilk kez televizyonda gösterilecek.

TRT2 Filmleri kuşağı kapsamında her akşam 21.00’da ekrana gelecek filmler arasında Martin Scorsese’in baş rolünde Robert De Niro’nun yer aldığı efsane filmi ‘Taxi Driver’, TRT Tv Filmleri projesi kapsamında çekilen Serdar Gözelekli imzalı ‘Bünyamin’, Nuri Bilge Ceylan’ın 2018’de SİYAD ödüllerini toplayan ‘Ahlat Ağacı’, Anadolu’daki kadın tiyatrocuların izini süren Pelin Esmer’in ‘Kraliçe Lear’ belgeseli gibi birçok seçkin film yer alıyor. TRT2 Filmleri kuşağında ayrıca Türkiye’de ilk kez televizyon ekranında yayınlanacak sekiz film bulunuyor. Bu filmler arasında TRT2’nin de destek verdiği ve geçtiğimiz yıl iki dalda Oscar adayı gösterilen Kuzey Makedonya yapımı ‘Honeyland’ (Bal Ülkesi) belgeseli öne çıkıyor. Makedonya’da arıcılık yapan Yörük Hatice’nin yaşamını anlatan belgesel geçen yıl sinema dünyasına damgasını vurmuştu. TRT2 Filmleri kuşağında yayınlanacak yapımları gün gün TRT’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilir, evinizde geçireceğiniz yaz akşamlarınızı festivale çevirebilirsiniz.

BURASI CENNET OLMALI

Mahmud Derviş’in “Nereye uçar kuşlar, son gökten sonra?” sorusundan yola çıkan Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın başrolünde kendisinin yer aldığı ‘Burası Cennet Olmalı’ filmi ulus, kimlik ve aidiyet kavramlarına değiniyor. Paris’ten New York’a giden, ancak nereye giderse gitsin Filistin’in peşinden geldiğine tanık olan ES’in, kendisine bir vatan arayışını anlatıyor.

AYKA

Yönetmenliğini Sergey Dvortsevoy’un gerçekleştirdiği Kazakistan yapımı ‘Ayka’ ilk gösterimini 2018 Cannes Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde gerçekleştirdi. Kazak oyuncu Samal Yeslamova’ya geçen yıl Cannes’de ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran film, Moskova’da yasa dışı olarak yaşayan ve aldığı borcu ödemek içi zorlu bir mücadele veren bir Kırgız kızının trajik hikayesini anlatıyor.

PARAMPARÇA

Perulu yönetmen Claudia Llosa’nın yazıp yönettiği, Jennifer Connelly, Cillian Murphy ve Mélanie Laurent’in oynadığı dram filmi Aloft (Paramparça), oğlundan 20 yıl önce ayrılan Nana adında bir annenin hikayesini anlatıyor. Yıllar sonra Nana ünlü bir sanatçı ve şifacı olur, oğlu Ivan ise şahin terbiyecisi olmuştur. İkilinin yolları, gazeteci Jannia Ressmore aracılığıyla kesişecektir.

HERKES BİLİYOR

Oscarlı İranlı yönetmen Asgar Ferhadi’nin İber Yarımadası’nda çektiği 2018 yapımı psikolojik gerilim filmi ‘Herkes Biliyor’un başrollerinde Javier Bardem ve Penélope Cruz yer alıyor. Çocukları ve eşiyle birlikte Buenos Aires’te yaşayan, kız kardeşinin düğününe katılmak için İspanya’ya giden Laura adında bir kadının hikayesine odaklanan filmde aile, aile bağları ve ahlaki tercihleri sorgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN