Türk halk müziği sanatçısı Ahmet Günday'dan acı haber

Türk halk müziği sanatçısı Ahmet Günday'dan acı haber

Bir süredir karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday 77 yaşında yaşamını yitirdi.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday 77 yaşında hayatını kaybetti.

Günday, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü İzmir'deki hastanede vefat etti.

TRT sanatçısı Günday'ın cenazesi, yarın Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek töreninin ardından toprağa verilecek.

Sanat yaşamı boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirdiği bilinen Günday, kaset ve plaklarının yanı sıra, "Bağlama Metodu", "Türküler ve Öyküleri" ve "Dünden Bugüne Fethiye" adlı yazılı eserler bıraktı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarında öğretim üyeliği de yapan Günday evli ve iki çocuk babasıydı.

AHMET GÜNDAY KİMDİR?

Müzisyen, akademisyen ve araştırmacı Ahmet Günday, 1944 yılında Fethiye'de dünyaya geldi. Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitiren Günday, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı'nda öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1966'da girdiği İzmir Radyosundan Halk Müziği Sanatçısı olarak emekli olan usta isim, ilerleyen yıllarda da müzik çalışmalarına devam etti. TRT Repertuarlarına giren birçok yöre türküsünün derleyicisi ve kaynak kişisi olan Ahmet Günday, evli ve iki çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN