Birol Ünel kimdir?

Birol Ünel kimdir?

Almanya’nın başkenti Berlin’de üç gün boyunca maddi yetersizlik nedeniyle sokakta yatan oyuncu Birol Ünel kimdir?

‘Duvara Karşı’ filminde Sibel Kekili ile başrolü paylaşan Ünel kendisini davet eden yönetmen arkadaşının evinde kalmak için Köln kentine gitti. Peki, Birol Ünel kimdir?

Birol Ünel kimdir?

Birol Ünel 18 Ağustos 1961'de doğdu. Birol Ünel, Mersin'li olan Türk kökenli Alman oyuncusudur.

15-08/15/a3.jpg

1968 yılında Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğudur. Almanya'nın Bremenkentinde büyüdü. Temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi yaptı. Daha sonra Hannover'e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu'na kaydını yaptırdı. 1987 yılında Yolcu „Der Passagier“ filmiyle sinema kariyeri başladı. 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda „Caligula“ rolüyle ilk olarak rol aldı. 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz'da tekrar „Die Nibelungen – Born Bad“ oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın'ın yönettiği "Im Juli" filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN