Türkiye'nin en ucuz arabası piyasaya çıkıyor: Dacia Spring özellikleri ve fiyatı

Türkiye'nin en ucuz arabası piyasaya çıkıyor: Dacia Spring özellikleri ve fiyatı

Otomobil fiyatlarında yaşanan artışın ardından vatandaşlar, en ucuz araba modellerini araştırmaya başladı. Uygun fiyatlı Dacia, yeni elektrikli Spring modelini kasım ayı sonunda piyasaya sürüyor. Dacia Spring, ülkemizde iddialı bir fiyatla satışa çıkacak.

Dar gelirlileri ve otomobil tutkunlarını sevindirecek bir haber geldi. Fransız markası Dacia'nın yeni elektrikli SUV otomobili Spring, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uygun fiyatlı aracı olması öngörülüyor. Ülkemizde sıfır araç modelleri arasında en uygun fiyata satılan Fiat'ın Egea modelinden dahi daha uygun fiyata satışa sunulması bekleniyor.

2021 DACIA SPRING ÖZELLİKLERİ

Dacia'nın yeni elektrikli Spring modelinde, fiyatının düşük olması nedeniyle pek fazla bir donanım bulundurmuyor. 3.5 inçlik dijital gösterge paneli sunan aracın geri kalan tüm sistemleri fiziksel olarak kontrol ediliyor.

7 inçlik dokunmatik bir bilgi eğlence sistemi ile birlikte Apple CarPlay ve Android Auto desteği araçta opsiyonel olarak sunuluyor. Bunun yanı sıra araçta bazı yol tutuş ve kontrol sistemleri, acil durum fren sistemi gibi özellikleri barındırıyor.

0x0-dar-gelirlilerin-gozu-onda-turkiyenin-en-ucuz-sifir-otomobili-geliyor-fiat-egeayi-bile-fiyati-ile-geride-birakacak-1605515109179.jpg

DACIA SPRING MOTOR VE PERFORMANS

Dacia Spring elektrikli motoru ile 44 bg güç ve 125 Nm tork üretebiliyor. 26.8 kWh'lık bir batarya kullanan araç kullanıcılarına 225 kilometre menzil sağlıyor. 30 kW'lık terminallerde 1 saatten az sürede şarj edilebilen araç, azami 100 km hız yapabiliyor.

DACIA SPRING TÜRKİYE FİYATI

Elektrikli SUV otomobil Dacia Spring, 2021 yılının bahar aylarında ülkemizde siparişe satışa çıkacak. Türkiye'de, vergiler vb. giderler dahil edildiğinde 250 bin TL seviyelerinde satılması öngörülüyor.

Dacia Spring, Macaristan'da 17 bin 770 eurodan başlayan fiyatlar ile piyasaya sürülecek. Devlet teşviki hesaba katıldığında fiyat 11 bin euroya kadar düşüyor. Macaistan'da ilk etapta 100 adet Dacia Spring Electric satışa sunulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN